Joyce Kosters en Ronny Vogt.
Joyce Kosters en Ronny Vogt. Simon Dirks.

Joyce Kosters en Ronny Vogtsamen aan roer OVM Twente

Zakelijk

WIERDEN – OVM Twente, in de volksmond ook wel ‘de onderlinge’ genoemd, verzorgt al sinds 1905 verzekeringen voor de Tukker. Daar zijn Joyce Kosters en Ronny Vogt best trots op. Zij zwaaien als bestuurders sinds een klein jaar de scepter over de organisatie, na het vertrek van Jan Erik ter Avest. “Samen hebben we meer dan vijftig jaar verzekeringservaring”, vertelt Ronny lachend. OVM Twente is een vertrouwd adres voor verzekeringen en hypotheken, zowel zakelijk als particulier.

Joyce en Ronny staan met de voeten in de spreekwoordelijke klei en dan vooral de lokale klei. OVM Twente is nauw verbonden aan Wierden, Enter en Borne. “Wat we lokaal kunnen regelen, doen we lokaal”, benadrukken de twee. “Voor onze bedrijfsvoering kijken we eerst hier in Wierden. We besteden ons geld plaatselijk, ook op het gebied van sponsoring van evenementen en clubs. We krijgen het geld immers van de lokale bevolking, dan willen we ook dat het hier zo veel mogelijk weer besteed wordt!”

Het lokale karakter is ook de kracht van OVM Twente. “We kennen al onze klanten, echt. Bovendien hebben we ons eigen kantoor, hier in het dorp. Je kunt altijd even binnen lopen.”, meent Joyce. Ook zij is – net als veel collega’s – al vele jaren aan de organisatie verbonden. Er is weinig verloop en daardoor ook veel kennis in huis. Wel heeft ze gekozen voor het gedeelde directeurschap. “Maar die stap betekent niet dat ik niet meer met relaties aan tafel ga zitten. Ook Ronny en ik kunnen ‘s nachts gebeld worden als er een brand is en wij de verzekeraar zijn. Dat hoort er gewoon bij! Dat laagdrempelige, dat is kenmerkend voor onze organisatie.”

OVM Twente staat bekend om haar eigen brandverzekering, waarbij de relaties jaarlijks twintig procent van de betaalde brandverzekeringspremie weer terug op de rekening krijgen. “Dat is uniek, afgelopen jaar hebben we onze volledige winst teruggegeven aan onze leden. We zijn een coöperatie, hebben dus leden en geen winstoogmerk. Daardoor is dat mogelijk. Bovendien zetten we in op verduurzaming van onze gebouwen, daarmee besparen we ook weer geld. Ons kantoor in Enter wordt op korte termijn geheel gestript. Door te investeren maken we ons toekomstbestendig.”

Ook Ronny, zelf lange tijd werkzaam geweest bij ‘een onderlinge’ in de Achterhoek is trots op OVM Twente. “De organisatie is gezond en er is een mooie groei, op verantwoorde wijze. Dat is ook zichtbaar tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Onze relaties zijn betrokken, hebben inspraak en mogen meebeslissen over ons beleid. Bij de onderlinge vind je geen grote aandeelhouders.”

Op maandag 13 november organiseert OVM Twente ook een informatieve avond, speciaal voor relaties, op het gebied van cybercrime, oftewel digitale criminaliteit. Te gast is Jeroen Kuper, specialist op dit gebied. De informatieavond wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat te Wierden. Aanvang is 19.00 uur, aanmelden gewenst.