Marloes en Pieter Smit met op de achtergrond het team van Smit Tandprothetiek.
Marloes en Pieter Smit met op de achtergrond het team van Smit Tandprothetiek.

Smit Tandprothetiek viert 55-jarig jubileum

Zakelijk

ALMELO – Smit Tandprothetiek bestond zondag 1 oktober 2023 op de kop af 55 jaar. Het werd op 1 oktober 1968 opgericht door de toenmalige eigenaar Dhr. A. Smit (Dolf), als tandtechnische laboratorium Smit. 

Als laboratorium werd gebruik gemaakt van een verbouwde garage en werd er gewerkt zonder medewerkers. Na korte tijd bereiden de werkzaamheden zich uit en werd de eerste medewerker in dienst genomen. Na verloop van enige jaren werd het toenmalige laboratorium te klein en werd er in 1973 verhuisd naar een nieuwbouwpand. In 1987 heeft zoon Pieter Smit het laboratorium van zijn vader overgenomen. Hij zegt: “Doordat er steeds meer mensen door de tandarts voor hun kunstgebit naar ons werden doorverwezen hebben we ons huidige pand in 1997 betrokken.”

Rechtstreeks

In 2017 is de naam Smit tandtechniek gewijzigd in Smit Tandprothetiek. De reden hiervoor is dat Marloes Smit, de dochter van Pieter, haar diploma Tandprotheticus behaalde en er steeds meer mensen rechtstreeks hun kunstgebit bij Smit Tandprothetiek laten maken zonder tussenkomst van tandartsen. “Door het rechtstreeks kunnen declareren bij de zorgverzekeringen geeft deze naamswijziging meer duidelijkheid, want we hebben contracten met alle zorgverzekeraars” zegt Marloes Smit. “Overigens werken we indien nodig wel met tandartsenpraktijken samen” vult Pieter Smit aan.

Laagdrempelig

Smit Tandprothetiek is laagdrempelig en heeft persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Pieter Smit zegt: “Goede communicatie vinden we erg belangrijk en we houden van direct contact met de klant. En omdat we ook het geven van goede voorlichting erg belangrijk vinden, maken we echt tijd voor iedereen. We doen ons werk liever goed dan snel, ook met het passen van een prothese.” En Marloes Smit gaat verder: “Onze kracht is dat mensen zich echt gehoord voelen, en daar zijn we best trots op. Bovendien doen we ons werk met veel plezier.”

Ingespeeld

Het huidige team van Smit Tandprothetiek bestaat uit vier personen die goed op elkaar zijn ingespeeld. Ze worden ondersteund door de gepensioneerde Illo Cosar, die 45 jaar in dienst was en tegenwoordig nog af en toe komt helpen, omdat hij nog steeds de passie voor het vak heeft. Op de ideale locatie aan de Bornerbroeksestraat 282 in Almelo komen mensen van schatrijk tot straatarm over de vloer. Pieter Smit besluit: “Dat maakt ons werk heel divers en uitdagend. We hebben te maken met heel veel verschillende persoonlijkheden, leeftijden en wensen en juist daarom maken wij tijd voor al onze klanten. Zodat we iedereen naar volle tevredenheid kunnen helpen”

Contact

Wie meer wil weten over Smit Tandprothetiek kan kijken op de website: smittandprothetiek.nl of bellen met 0546 – 81 80 59. Mailen kan ook via: info@smittandprothetiek.nl of stap eens binnen aan de Bornerbroeksestraat 282 in Almelo.

Dhr. A. Smit.