Afbeelding

Vijftien jaar OH Marketing & Reclame

Zakelijk

WIERDEN – Gewoon doen, daarbij vooral je roots niet vergeten en op die wijze klanten voorthelpen op gebied van marketing. Dat zijn voor Jolanda Oude Hendrikman, eigenaresse van OH Marketing & Reclame in Wierden belangrijke uitgangspunten als actief ondernemer. In 2008 zag haar bedrijf het levenslicht. Nu, vijftien jaar later, is OH Marketing & Reclame gegroeid tot een begrip in de hele regio met veel aandacht voor de lokale samenleving.

OH Marketing & Reclame richt zich in de breedste zin van het woord op marketing, zowel online als offline. Dat wil zeggen dat je er onder andere terecht kan voor logo’s, huisstijlen, websites en ondersteuning op gebied van social media. Jolanda Oude Hendrikman – vandaar ook de afkorting OH als bedrijfsnaam – heeft haar eigen onderneming vijftien jaar terug vanuit huis opgezet. Waar het met een klein bureautje, een computer en een printer in de woonkamer begon, groeide het al vlot naar een volwassen organisatie. “Ik weet nog goed dat ik met iets van vier klanten ben gestart, allemaal bekenden.”

Enigszins uit nood geboren startte Jolanda het zelfstandig ondernemerschap. Ze had een goede baan, maar het verkassen van dat kantoor naar een andere plaats én de geboorte van haar dochter zette Jolanda aan het denken. “Ik wilde er voor mijn dochter zijn, omdat er zeker in de eerste maanden complicaties waren. Doordat ik vanuit huis werkte, kon ik ook voor haar zorgen.”

Het werk kwam gelukkig bijna letterlijk aanwaaien, de gunfactor is hoog in Wierden en omgeving bemerkt Jolanda. Na amper twee jaar werd Koen Heitkamp haar eerste medewerker. “Ja, dan komt er ineens wel veel op je af, was niet alleen maar verantwoordelijk voor mezelf.” Er werd een ruimte gehuurd in het kantoor aan de Nijverdalsestraat, daar wat nu het gehele onderkomen van OH Marketing & Reclame is. “Een prachtige locatie, dichtbij het centrum van Wierden en een mooie uitvalsbasis voor de regio.”

Met OH Marketing & Reclame wil Jolanda stevig in de lokale samenleving staan en dat doet ze ook door veel projecten te ondersteunen. Niet alleen zakelijk, ook uit goodwill. “We zijn trouwe sponsor van onder meer de Wiezo, de Wiezoloop, de Agrifair, Station KPN, Hexel on Wheels, de Oranjevereniging en de sportclubs SVZW, Effekt’74, DOS’37 Vriezenveen en Golfclub de Koepel.” DOS’37 uit Vriezenveen is het ‘buitenbeentje’, maar ook dat heeft een reden: “Ik heb vroeger in Vriezenveen gewoond, ben er getogen. Toen ik net voor mezelf was begonnen kwam ik nog regelmatig bij toenmalig café Zandwijk. Daar zijn de eerste contacten met DOS gelegd en nog steeds steun ik ze van harte.”

Op dit moment werkt een team van tien medewerkers bij het Wierdense marketingbedrijf. “We zijn inmiddels toekomstbestendig”, merkt Jolanda op. “Koen is deels eigenaar en Dirk Bruggink stuurt de medewerkers aan. Ik moet niet onmisbaar zijn en je weet nooit hoe het gaat, ja ‘t löp zoals ‘t löp, toch? We hebben een mooi en hecht team. Elke vrijdagmiddag een borrel en we hebben diverse uitjes door het jaar heen. Goed eten en drinken, dat is belangrijk voor de onderlinge band.”