Afbeelding
Femke Teussink.

Met Kunstbus naar Rijssen:’De Bössels van Baartman’

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – De Bornse cabaretiere Nathalie Baartman gaat dit jaar de theaters in met een muzikaal programma waarin het Twents de boventoon voert. Samen met haar begeleidingsband De Bössels is ze op zaterdag 10 februari in Rijssen. Dat lijkt nog ver weg, maar inwoners van Wierden of Enter, die zelf niet in de gelegenheid zijn om naar Rijssen te rijden, kunnen hier met de kunstbus van de Culturele Raad Wierden naar toe. Aanmelden daarvoor is nu mogelijk.

“Herman Finkers vertelde me ooit dat de Twentse taal zich prachtig leent voor liedjes, omdat het klanken kent die om te zingen zijn”, vertelt Nathalie Baartman. “En zo is het. Als ik Twents zing, klopt het hart van mijn wortels luider. Hoe nuchter de taal ook klinkt, onverstoorbaar als een beuk in het bos, toch kan ze tederheid kweken, vreugde preken.”

Geflankeerd door een aantal muzikanten overrompelt Nathalie heel ‘Nedersaksië’ met de Twentse fadooooo. Alles op een grillig verhaallijntje van liefde. De voorstelling is in het Parkgebouw te Rijssen in de grote zaal. Aanvang is 20.00 uur en de toegangsprijs inclusief vervoer, koffie en een drankje bedraagt 32 euro. Opgave kan via kunstbus.crwe@gmail.com of telefonisch bij Marja Wolters (0546 – 572 267) of bij Marieke Salakory (06 – 28 30 88 48). Opstappen kan op twee locaties, in Wierden om 18.40 uur vanaf het Anker aan de Wilhelminastraat en 19.00 uur in Enter vanaf de Dorpsstraat 64.