Dirigent Jos Zegers.
Dirigent Jos Zegers.

Fanfare ‘Bereden Wapens’ in Wierdenmet concert ‘You’ll never walk alone’

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – De Veteranen Vereniging Gemeente Wierden (VVGW) organiseert samen met de gemeente Wierden weer haar jaarlijkse veteranendag, deze keer op op vrijdag 10 november. Het event wordt op ludieke wijze afgesloten, namelijk met het Anjerconcert ‘You’ll Never Walk Alone’ door Fanfare ‘Bereden Wapens’. En niet alleen de veteranen, maar alle inwoners van de gemeente Wierden zijn hierbij van harte welkom om dit concert  in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat te Wierden bij te wonen.

Het Anjerconcert ‘You’ll Never Walk Alone’ brengt een muzikale ode aan kameraadschap. Het concert wordt aangeboden door de Koninklijke Landmacht, de Fanfare ‘Bereden Wapens’, Nationaal Comité Veteranendag, Veteranen Vereniging Gemeente Wierden en gemeente Wierden. Veteranen zijn hiervoor reeds persoonlijk uitgenodigd en hebben gratis toegang, nadat zij die dag ook al gezamenlijk een diner hebben genuttigd.

Burgemeester Doret Tigchelaar en Bart Beldman, voorzitter VVGW, zijn vereerd dat de fanfare Wierden aandoet. “Een prachtig resultaat van onze samenwerking”, aldus de twee. “We organiseren de veteranendag niet alleen vóór de veteranen in onze gemeente, maar juist mét onze veteranen. Hopelijk komen uit onze samenwerking nog vele mooie initiatieven zoals deze voort.”

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW) is een van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest bestaat uit 22 muzikanten en verzorgt de muziek rondom militair ceremonieel. De fanfare staat onder muzikale leiding van ritmeester Jos Zegers. Tijdens het Anjerconcert in Wierden zijn ook solisten Catalijne en Frans Pollux te gast en gastveteraan tijdens deze avond is Niels Roelen.

Het thema is ‘You’ll never walk alone’ en de rode draad is kameraadschap. En kameraadschap, dat is niet hetzelfde als vriendschap. Sterker nog, kameraadschap moet losstaan van persoonlijke sympathieën. Het is immers onvoorwaardelijke steun, het besef van lotsverbondenheid, van wederzijdse afhankelijkheid, en de bereidheid die kameraadschap boven alles te stellen. ‘Kameraadschap’ lijkt in de huidige tijd iets waar juist de burgermaatschappij grote behoefte aan heeft. Zekerheden vallen weg, verbindingen die vanzelfsprekend leken worden uit elkaar gerukt, en plotseling hebben mensen het gevoel er alleen voor te staan.

Presentator en interviewer Frans Pollux verbindt de ervaringen van de veteranen en de theatrale verhalen van zangeres Cathalijne aan de muziek. De voorstelling is absoluut een concert, met licht klassiek en populair werk, maar heeft ook elementen van een talkshow en een documentaire; muzikale momenten van bezinning en indrukwekkende getuigenissen van veteranen op beeld.

Het concert is op vrijdag 10 november, zoals gemeld in de Gereformeerde Kerk. De deuren gaan open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Na afloop van het concert is het ontmoetingscentrum geopend om met elkaar na te kunnen praten onder het genot van een drankje. Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar bij Primera in Enter en Reterink in Wierden.

Afbeelding