Afbeelding
Robert Westera Fotografie.

Folk & Bock sfeervolevent in Hexelse bos

Uitgaan en cultuur

HOGE HEXEL - Folk & Bock, het jaarlijkse bokbierfestival dat afgelopen zondag, 24 september, voor de tweede keer in het Hexelse bos werd gehouden, kan worden bestempeld als een overweldigend succes. Met perfect weer, een haast betoverende omgeving, heerlijke lokaal gebrouwen bieren, muzikaal entertainment en een geweldige sfeer met meer bezoekers dan ooit, overtrof deze editie alle verwachtingen. Het terrein van de Boshoeve was goed gevuld.

Het muzikale programma was divers. Zo waren er optredens van tributeband Stones Sessions, The Royal Hillbilly Club en een onvergetelijk slotoptreden van Anko Lammers, frontman van The Beggars’ Clan. De slotact van The Fortunate Sons, met hun vertolking van tijdloze klassiekers van Creedence Clearwater Revival, bracht het merendeel van de aanwezigen in beweging.

Ook voor de jongere festivalbezoekers was er deze keer weer genoeg vermaak. Zij konden meedoen aan outdoor adventure games, marshmallow roosteren en springen op het springkussen. Ook gingen veel kindjes mooi geschminkt naar huis.

Boktocht

Een opmerkelijke toevoeging aan Folk & Bock van dit jaar was de Boktocht: een sportief evenement dat voorafging aan het bokbierfestival. Deelnemers konden kiezen uit een vijftig of tachtig kilometer lange fietstocht door het prachtige Twentse en Sallandse landschap, gevolgd door een welverdiend bokbiertje. De Boktocht werd georganiseerd door Wielerclub Twenterand (SWCT).

De organisatie, in handen van MDZK, is verheugd over de positieve reacties van het publiek en is vastbesloten om in de toekomst nog meer edities van Folk & Bock te organiseren. Het experiment met de melkbus en een tikkie, waarmee bezoekers het festival financieel en vrijwillig extra konden steunen, was eveneens een succes en toonde de betrokkenheid van het publiek bij het evenement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding