Afbeelding
MICHEL DE BOER

SVZW in het theater!

Uitgaan en cultuur

WIERDEN - SVZW bestaat 23 september 75 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt de Wierdense voetbalclub een revue op de planken. De voorstelling “In ’t zwart en wit en alles daartussen” zal gespeeld worden op vrijdag 22 september in het Parkgebouw in Rijssen. 

Festiviteiten rondom jubileum Achter de schermen is de jubileumcommissie al lang geleden begonnen met het plannen van de festiviteiten. Onder andere een reünie en een tentoonstelling, maar ook de voetbaldag en het knalfeest op zaterdag de 23e september worden voorbereid.

Tijdens het bedenken van de activiteiten kwam ook de mogelijkheid voor een revue ter sprake.

Die handschoen werd enthousiast opgepakt.

Een voetbalclub in het theater? In het verleden had SVZW een toneelverenging onder de naam

Spölt Veur Ziene Wille. Jaarlijks brachten zij een toneelstuk op de planken en eens per vijf jaar een revue. De voorstellingen waren altijd een groot succes, echter is deze toneelgroep enkele jaren geleden gestopt.

En nu is de toneelgroep weer actief? Nee, het zal een eenmalig optreden worden. Toen de jubileumcommissie de wens uitsprak om ter ere van het jubileum graag een revue te zien, staken enkele oud-leden van de toneelgroep direct hun vinger op. Door een mix van oud-leden van de gevallen toneelgroep en nieuwe gezichten werd er een enthousiast gezelschap samengesteld.

Wat kunnen we verwachten? Uiteraard blijven de details een verrassing, men kan een hele leuke avond tegemoetzien. De revue bestaat uit 18 korte items, met onder andere een voetbalshow, zang en cabaret. Vooraf en nadien is er uiteraard gelegenheid tot een drankje en ook wordt er een leuke verloting georganiseerd.

Wie kunnen we verwachten? 

Op de planken zullen Annemiek Kuper, Jeroen Mensink, Marcel Schutteman, Margaret Weghorst, Maurice Buursema, Myrthe Eising, Peter Tukker en Xander Dekker te zien zijn. Beeld en geluid worden verzorgd door Michel de Boer en Dennis Gierveld. Simone Nijeboer, Karin Hannink, Willeke Ros en Marissa Kosters zorgen voor de kapsels en grime. De teksten werden geschreven door Johan Mensink, Jeroen Mensink, Xander Dekker en Frank Schutteman en regie is in handen van laatstgenoemde.

Kaarten kopen? De revue begint vrijdag 22 september om 20:00 uur – kaarten kunnen online gekocht worden via www.parkgebouw.nl, telefonisch via 0548-544140 of natuurlijk bij het Parkgebouw zelf, adres Oosterhofweg 49 in Rijssen. Een kaartje kost € 12,50