Afbeelding

Blauw Zwart handhaaft zich intweede klasse na strijd Achilles

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Voor de korfballers van zowel Blauw Zwart als Achilles stond er voorafgaand aan de wedstrijd voor beide ploegen veel op het spel. Beide teams waren nog absoluut niet zeker van lijfsbehoud. Blauw Zwart stond op een zesde plek met zeven punten, Achilles volgde op een zevende plek met zes punten. Met nog twee competitierondes op het programma beloofde het een spannende avond te worden in sporthal ’n Dikken. De vorige ontmoeting in Almelo eindigde in een 17-19 overwinning voor de Wierdenaren, die bij winst vandaag zeker zouden zijn van nog een jaar zaalkorfbal in de tweede klasse.

Onder toeziend oog van een volle tribune werd er om 20.20 uur gefloten door scheidsrechter Peelen. De thuisploeg nam direct het initiatief en wist met een 2-0 voorsprong de eerste vakwissel in te gaan. Achilles had hier gelijk een antwoord op en wist terug te komen tot 2-1. Na dit doelpunt werd het stuivertje wisselen, beide teams wisten om beurten te scoren. Blauw Zwart nam echter steeds het initiatief en heeft niet achtergestaan. Bij 8-6 was het eerste gaatje van de wedstrijd geslagen in het voordeel van de ploeg uit Wierden. Echter wist Blauw Zwart op dit moment in de wedstrijd niet door te drukken en zag Achilles langszij komen tot een stand van 8-8. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft begon Blauw Zwart aan een sterke periode in de wedstrijd, met vier doelpunten achter elkaar wisten zij de kleedkamers op te zoeken met een ruststand van 12-8.

De tweede helft begon met een score aan de kant van de uitploeg, waar Blauw Zwart in de eerste helft goed het korfje kon vinden werd er in het begin van de tweede helft te weinig afgerond. De ploeg uit Almelo wist hier dankbaar gebruik van te maken door terug te komen tot een stand van 12-11. Na tien minuten in de tweede helft wist het team uit Wierden ook tweemaal de korf weer te vinden. Achilles zette hier ook direct weer twee doelpunten tegenover, 14-13. Er volgde weer een sterke fase voor de thuisploeg, zij wisten de aanvallen goed uit te spelen en de juiste kansen te pakken. Met drie doelpunten op rij wisten zij zich met vijf minuten voor het einde van de wedstrijd naar een comfortabele voorsprong van 17-13 te spelen. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend, waar Achilles absoluut de hoop nog niet had opgegeven, lukt het Blauw Zwart niet meer om te scoren. De ploeg uit Almelo probeerde met wissels nog wat te forceren en wist terug te komen tot een stand van 17-16. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er aan beide kanten niet meer gescoord en werd er afgefloten met winst voor de Wierdenaren. Voor Blauw Zwart betekent dit handhaving in de tweede klasse, waar zij ook volgend zaalseizoen weer in uit zullen komen. Achilles is met deze nederlaag, in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding