Afbeelding

Seniorenteams Effekt’74zetten goede reeks voort

Sport en vrije tijd

WIERDEN – In de voorjaarscompetitie tafeltennis werd afgelopen week de vijfde ronde gespeeld. Veel teams van Effekt’74 uit Wierden kwamen in actie. Bij de senioren in het algemeen succesvol, maar alle jeugdteams kregen te maken met een nederlaag.

Het eerste seniorenteam van Effekt speelde tegen het Kampense Kampenion. Goed spel van de Wierdenaren en een portie geluk, twee wedstrijden werden in de verlenging van de vijfde game gewonnen, zorgden ervoor dat zes punten in Wierden bleven en er maar vier meegingen naar Kampen. Team 2 deed het in Almelo bij Blauw Wit nog een tandje beter door met 7-3 te winnen, mede dankzij drie overwinningen in het enkelspel en de overwinning in het dubbelspel van Mirko Meulenbeld. Team 3 had geen wedstrijdprogramma en team 4 en team 5 wisten in hun uitwedstrijden beiden vijf punten te scoren. Bij team 5 was Freddy Holle geweldig op dreef met alleen maar overwinningen.

Speciaal is het verhaal van team 7. Zij dachten vrijdagavond met 6-4 te hebben gewonnen van Rijssen. Deze uitslag werd echter later gecorrigeerd naar een 10-0 winst, omdat tegenstander Rijssen een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Daardoor werden de enkelspelen en het dubbelspel waar deze speler aan deelnam, en die hij allemaal won, omgezet in verliespartijen. En dus konden Andreii Sharko, Berry Bolink en Han Kamphuis alle punten in Wierden houden. Een zeer uitzonderlijke gang van zaken, waarbij er van de kant van Rijssen geen kwade bedoelingen achter zaten, maar waar de regels van de tafeltennisbond toch werden overtreden. In team 8 wist Stijn Klein Robbenhaar voor de derde keer dit seizoen alle enkelspelen te winnen (het dubbel liet hij over aan zijn teamgenoten).

Opvallend is dat de senioren die relatief kort bij Effekt spelen, zich allemaal snel hebben aangepast en goede resultaten behalen in de teams waar ze spelen. Dat is mede te danken aan de goed bezochte trainingen van Dylan Vellheuer en Gerian te Wierik op maandagavond. Deze trainingen spelen goed in op situaties die competitiespelers in wedstrijden kunnen tegenkomen. En dat betaalt zich in de competitie uit.

De jeugd had het zaterdagmiddag erg moeilijk met hun tegenstanders. Team 1 wist geen partij te winnen tegen hun tegenstanders van de Brug uit Apeldoorn. Op zich geen verassing, want tot op heden had De Brug nog geen enkele partij verloren. Wel was het jammer dat Bram Vlaanderen al zijn enkelspelen en het dubbelspel allemaal in vijf games nipt verloor (sommige zelfs in de verlenging). Team 2 speelde ook tegen de Brug. Ook hier was de Brug te sterk. Esmee Gierveld wist echter nog twee enkelspelen te winnen. Team 3 nam het op tegen Vitesse uit Hengelo. Hier was het alleen Dan Podt die een enkelspel wist te winnen.