Afbeelding

SVZW mag weer aande bak tegen Dalfsen

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Het eerste van SVZW kwam op 3 februari voor het laatst in actie voor een competitiewedstrijd. Op zaterdag 2 maart mag er weer worden afgetrapt voor een competitiewedstrijd, deze keer thuis tegen Dalfsen.

Dalfsen heeft het heel moeilijk in de eerste klasse H. De club is al heel lang de drager van de rode lantaarn in de competitie. Tot nu toe wist de club nog geen enkele competitiewedstrijd te winnen. Na dertien gespeelde wedstrijden heeft de club twee punten verzameld, die behaald werden na een gelijkspel tegen RKZVC en NEO. Voor de rest alleen maar nederlagen, en vaak met dikke cijfers. Er staan nu al 48 tegendoelpunten genoteerd. Zelf wist Dalfsen maar tien keer te scoren en de club weet maar al te goed dat er snel wat moet veranderen, anders is degradatie onvermijdelijk.

Rechtstreekse handhaving lijkt al onmogelijk, dus moet Dalfsen gaan voor een plek in de nacompetitie. Maar de achterstand op die plekken is ook al fors. De conclusie na opsomming van deze feiten mag niet zijn dat Dalfsen zich al bij degradatie heeft neergelegd. Er zit nog steeds strijdlust in het elftal, maar de verschillen met de tegenstanders zijn wel aanzienlijk. Dalfsen zal niet graag terugdenken aan hun thuiswedstrijd tegen SVZW. Dat duel eindigde namelijk in een 0-6 nederlaag.

SVZW is sinds 3 februari niet meer in actie gekomen voor de competitie. Wel werd er 8 februari gespeeld tegen ROHDA Raalte voor de beker. Die wedstrijd ging met 2-3 verloren. Op 15 februari werd in Wierden een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bon Boys. SVZW won met 3-1. Zoals al eerder geschreven zitten er in de eerste klasse H dertien clubs. Dit houdt dus in dat er elke speelronde een team vrij is. Daarnaast was er ook een inhaalronde gepland en daardoor ontstond dus de wedstrijd vrije periode van SVZW.

Op 18 november verloor SVZW voor het laatst in de competitie. Daarna werden er vijftien punten bij elkaar gespeeld. De laatste twee wedstrijden van deze serie werden thuis afgewerkt. Deze beide duels, tegen STEVO en DOS’37, werden gelijk gespeeld. Het is dus nu wel weer tijd voor een overwinning. SVZW topscoorder Frank Smit is voorlopig niet beschikbaar door een blessure. Gelukkig weet zijn vervanger Maarten Jansen ook regelmatig doel te treffen. Gelet op de ranglijst moet het voor SVZW mogelijk zijn om drie punten aan het totaal toe te voegen.

De wedstrijd tegen Dalfsen begint om 14.45 uur. Na afloop van de wedstrijd is er de après-ski party in het clubhuis van SVZW. Speciale gast is Wilfried Wilschwein.

Gerrit Koers