Maarten Jansen.
Maarten Jansen. Henk Steen.

Derby SVZW tegen DOS’37levert geen winnaar op: 1-1

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Voor SVZW en DOS’37 stond zaterdag 3 februari de derby op het programma. Een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. SVZW moest het deze middag stellen zonder topscoorder Frank Smit en de middenveldregisseur Stefan Maat. Maar SVZW heeft een brede selectie, dus er stond wel een goed team aan de aftrap. Om precies 14.45 uur floot scheidsrechter Roy Janssen voor de aftrap van de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan het duel. De eerst kans was voor DOS’37. Senna Silva van der Veen schoot op het SVZW doel, maar Julian Bakker stond op de juiste plek om de bal te keren. Uit een vrije trap kreeg DOS’37 ook nog een mogelijkheid, maar Mark van Pijkeren wist niet te scoren. Hierna waren er wat hoekschoppen voor SVZW maar deze leverden niets op. Na een half uur spelen kwam SVZW heel goed weg, want Koen Nijkamp schoot op de binnenkant van de paal, maar de bal ging niet in het doel. Vlak daarna ging Lars van Putten er heel goed vandoor op de rechterflank en hij leverde een mooie voorzet af op Maarten Jansen. En hij liet nu ook weer zien dat hij makkelijk weet te scoren. Door die tegengoal was DOS’37 in het laatste kwartier van de eerste helft de kluts een beetje kwijt. Maarten Jansen en Jurjan Mannes kregen kansen om te scoren, maar ze wisten deze niet te benutten. Ruststand derhalve 1-0.

Bij DOS’37 werd in de rust tot een wissel besloten. Jordi Brinkman kwam in het veld voor Job Derksen. Bij SVZW geen wissels. Vlak na de rust was er een gele kaart voor Wout Kikkert van DOS’37. Het was duidelijk dat de bezoekers fanatiek op jacht gingen naar de gelijkmaker. Senna Silva van der Veen schoot tegen de paal. SVZW wilde niet achterblijven en vlak daarna was het Jesper Middelkamp die ook tegen de paal schoot.

In de 55e minuut werd er een speler van DOS’37 onderuit gehaald in het strafschopgebied van de Zwaluwen. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop te geven aan DOS’37. Aanvoerder Ronald te Morsche nam plaats achter de bal, maar hij scoorde niet, want Julian Bakker wist de bal tegen te houden. Ook de nastoot leverde niets op voor DOS’37. Wel kreeg DOS’37 een corner te nemen. Sander Thomas legde de bal op het hoofd van Wout Kikkert en hij kopte de bal ongehinderd in het SVZW-doel. Opnieuw een tegendoel uit een hoekschop voor SVZW. Dat lijkt iets waar toch aan gewerkt moet gaan worden, want dit gebeurt iets te vaak de laatste weken.

Beide ploegen streden fanatiek verder om deze wedstrijd te winnen. In een poging om een bal te veroveren ging Jeffrey Buitenhuis iets te fanatiek door op de tegenstander. Ook hij kreeg de gele kaart. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd waren de betere kansen wel voor SVZW. Lars van Putten moest behandeld worden aan de zijlijn, want hij kreeg de bal midden in het gezicht met een bloedneus tot gevolg. Bij DOS’37 werd aanvoerder Ronald te Morsche vervangen door Hidde Boers. Ook SVZW wisselde nog een speler. Jesper Middelkamp werd afgelost door Sem Jager. Niet verliezen stond nu voorop bij de beide teams, maar vooral SVZW probeerde nog wel om de drie punten te halen. In blessuretijd was dat ook nog bijna gelukt, maar een goede kopbal van Maarten Jansen ging via de lat over. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Beide ploegen hadden de kans om te winnen, maar beiden hebben dat verzuimd.