Thijs Beuving van Enter Vooruit in gevarenpositie.
Thijs Beuving van Enter Vooruit in gevarenpositie. Henk Pluimers.

Enter Vooruit stuurt Blauw Wit’66met nederlaag weer naar huis: 2-1

Sport en vrije tijd

ENTER – Enter Vooruit heeft zaterdag de draad van overwinningen, die een aantal duels onvindbaar scheen, weer opgepakt. In de match tegen het Holtense Blauw Wit’66 had het Enterse zwart wit toch aanzienlijk meer moeite om de zege te vinden dan eerder afgelopen najaar op het sportpark ’t Vletgoor. Toen schreven de Enternaren een royale 1-5 op het eindverdict, nu een bleef het op De Werf bij een magere 2-1.

Toch begonnen de mannen van coach Niek Woesthuis beter aan het tweegevecht dan een week eerder in en tegen Losser. Maar die verbetering duurde niet lang. Na een kwartier werd de dadendrang allengs minder en omdat de Holtenaren ook al niet in hun beste doen zijn in de laatste handvol wedstrijden, ging gezapigheid, vergezeld van legio foute passes incluis een minimum aan doelrijpe kansen, weerszijden hand in hand. In de dug-outs hadden de kapiteins Christian Koop van Blauw Wit en Woesthuis van Enter Vooruit alle moeite van de wereld om hun mondhoeken stil te houden. Het was aan beide kanten teveel een waakvlammetje, terwijl de brand erin moest. Dat men met een dubbelblanke ruststand naar het schaftkwartier trok, was dan ook geen hogere wiskunde. Tegenvaller voor de thuisploeg was dat pal voor het rustsignaal de goed voetballende jeugdspeler Bas Workel na een ongelukkige botsing met een blauwhemd, met een geduchte beenwond richting ziekenhuis gedirigeerd werd (geen breuk).

De vonk der bezieling werd wellicht in dat kwartier bezinning in het Enterse kleedlokaal gevonden. Enter Vooruit kwam in elk geval met een ander denkpatroon terug op de groene kunstgrasmat. Persoonlijke duels werden nu meer en meer gewonnen, zwart  en wit stoorde de tegenstander in een veel eerdere fase dan voor rust en ging driftig op zoek naar de openingstreffer.

De Holtense equipe was niet meteen van plan om te capituleren. Totdat doelwachter Nathan Hofman dacht florissant via zijn defensie te kunnen opbouwen, maar een attent oplettende Enternaar griste de knikker van een Holtense schoen en de bal belandde plotsklaps voor de linker pantoffel van Sander Jansen. De linkerspits van Enter Vooruit dacht wellicht in een rappe flits “als het lukt, kalft een os” en peerde het speeltuig vanaf 22 meter met een subtiele boog over de graaiende vingers van Hofman in de touwen: 1-0.

Dat doelpunt luidde bij Blauw Wit vooreerst de stilte  der berusting in. Enter Vooruit leek op weg naar een vlotte verdubbeling van de voorsprong, maar het kanon bleef vooralsnog vruchteloos zwijgen. Tot Enter Vooruit in minuut 75 botste op een totaal onverwachte counter. Op rechts dacht invaller Stefan Dijkink waarschijnlijk een moment dat ie alleen op het veld vertoefde, want iedere Enternaar had ‘m aldaar over het hoofd gezien. Met een snelheid die u het bloed in de aderen deed stollen, koerste Dijkhuis de vrije ruimte in en besloot die expeditie met een gortdroge uithaal: 1-1. Onthutsing binnen en buiten de lijnen in Enter, maar het zou een korte pijn zijn. Nauwelijks vijf minuten verderop stonden de troepen van Woesthuis wederom aan de goede kant van de score. Na wat geharrewar in ‘de zestien’ schoot Rocco Eertink zwart en wit van frustratie naar euforie. De jeugdige invaller zette in een overvol strafschopgebied zijn schoen tegen de bal en Enter Vooruit stond op de definitieve 2-1.