Afbeelding

Wisselende resultatenbij teams van Effekt’74

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De meeste teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 kwamen vorige week in actie voor de tweede ronde van de voorjaarscompetitie. Team 1 beleefde een lastige middag op bezoek in Zwolle. Gert Jan Arends verkeerde in een goede vorm en won twee enkelpartijen. Ook Peter Waenink wist een enkelpartij te winnen, maar de overige partijen gingen vrij kansloos verloren. Team 2 wist wel een mooie overwinning te boeken tegen De Brug uit Apeldoorn. Hier was Mirko Meulenbeld de ster van de avond met vier overwinningen: drie enkelspelen en samen met Johan Truschel ook het dubbelspel. Johan wist ook twee enkelspelen te winnen waardoor aan het eind van de avond er een verdiende 6-4 eindstand op het bord stond.

Dat een uitslag ook erg geflatteerd kan zijn bleek bij team 4. Ondanks goed spel tegen een sterkere tegenstander werd er met 9-1 verloren, onder meer doordat vijf wedstrijden in vijf games (en drie in vier games) nipt werden verloren. Effek’74 7 speelde een vrij kansloze wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Brookshuus. Het was mooi om te zien dat zowel Roelie Woolderink als Berry Bolink zeer verdiend een partij van een op papier veel sterkere tegenstander wisten te winnen.

In de duo-competitie wisten Robert van Leussen en Frank Leijzer hun wedstrijd tegen Blauw Wit winnend af te sluiten door elk een enkelspel en samen het dubbelspel te winnen van de Almeloërs.

De jeugdteams speelden zaterdagmiddag thuis. Team 1 had het lastig tegen Rijssen, maar door twee overwinningen van Maud Gierveld en een winstpartij van Bram Vlaanderen werd het uiteindelijk 7-3 voor de Rijssenaren. Team 2 speelde verdienstelijk gelijk tegen DTS uit Enschede. Chloë Klaassen en Rianne Arends wisten beiden twee enkelspelen en samen het dubbelspel te winnen. Een 5-5 puntendeling was het gevolg, een goed resultaat tegen een iets sterker geachte tegenstander. Team 3 had geen enkele moeite met DTS 3. Esmee Vlaanderen en Daan Podt wonnen alle wedstrijden. Omdat het team maar met twee spelers opkwam, dat mag in deze klasse, speelden ze vier enkelspelen en twee dubbelspelen tegen het drietal uit Enschede.

Komende vrijdag, 9 februari, spelen maar liefst vijf teams thuis in Sportzaal Het Noordbroek. Zaterdag zijn er geen thuiswedstrijden, maar is er uiteraard gelegenheid om zelf eens een balletje te slaan. Iedereen is dan van harte welkom vanaf 14.00 uur.