Peter van Brussel van Enter Vooruit.
Peter van Brussel van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit presteert ook in Losser zwaar onder maat

Sport en vrije tijd

ENTER/LOSSER – Enter Vooruit is de eerste competitiematch van het jaar 2024 begonnen, zoals zwart en wit het voorgaande jaar 2023 had afgesloten: met een onthutsende nederlaag tegen S.V. Losser. Veel Enternaren waren zaterdagmiddag met wellicht optimistische verwachtingen naar Losser getrokken om getuige te zijn van de ouverture van 2024 tegen de plaatselijke trots aldaar. In de late namiddag trok het gezelschap met een kater van jewelste terug naar het klompendorp, terwijl de verbijsterend harde cijfers nog na gloeiden op het scorebord: 4-0.

Al vanaf acquit werd duidelijk dat het voor de equipe van coach Niek Woesthuis wel eens kwaad kersen eten kon worden in de grensplaats. Nauwelijks had arbiter van dienst Alex Bos uit Denekamp de zaak in gang gefloten op de knikker lag al op de witte stip, elf meter voor de neus van doelwachter Teun Nijhof. De goalie was in de ogen van de referee ietwat al te onheus omgegaan met een Losserse aanvaller, dat de bijbehorende straf een penalty werd. Vanaf de stip pegelde Ruben Bonte de thuisclub vervolgens naar de 1-0. Ook na die rappe optater gaf Enter Vooruit niet thuis. De gasten lieten het initiatief moeiteloos aan de Lossenaren, zonder ook maar één moment aan te tonen dat er met zwart-wit toch de nummer twee van de ranglijst naar het sportpark Brilmansdennen was getrokken.

De manschappen van Losser-trainer John Gielink waren feller en agressiever in de duels, speelden bij vlagen goed voetbal en straalden vooral uit dat er voor Enter Vooruit deze middag weinig te halen viel in Losser. Halverwege het eerste bedrijf gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Bij een wel pijnlijk treurige communicatie tussen defensie en doelman Nijhof kreeg Stijn Korfage een cadeau in geschenkverpakking aangeboden dat hij vlotjes omtoverde naar de 2-0. Dat was weliswaar in een fase dat Enter Vooruit voorzichtig overeind leek te krabbelen en hoewel Enter Vooruit óók de tweede helft met diezelfde, ietwat positievere dadendrang begon, creëerden de manschappen van Woesthuis zich nul opgelegde kansen. De Enterse coach liet z’n gehele wisselbank leegstromen om de bakens in extremis nog te verzetten, maar ook met een handvol frisse soldaten op de kunstgrasmat bleef zwart en wit in hetzelfde bedje ziek. Bonte en Korfage lieten zien hoe je uit weinig echte doelrijpe mogelijkheden toch een hoog rendement kunt halen en kopten en schoten Losser naar een hoog verdiende 4-0 zege.