Afbeelding

Goede competitiestart voortafeltennisteams Effekt’74

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De eerste ronde van de voorjaarscompetitie tafeltennis heeft voor Effekt’74 goed uitgepakt. Praktisch alle teams van de Wierdense club kwamen in actie. In deze competitie speelt Effekt’74 met acht senioren teams in de reguliere competitie, één senioren team in de nieuw opgezette duo-competitie en met drie teams in de jeugdcompetitie.

Het eerste team van Effekt’74, uitkomend in de hoofdklasse, had het lastig tegen het sterke Trias. De overwinning van Martijn van Huykelom op de sterkste speler van Trias was het hoogtepunt van de avond. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 6-4 verloren. Team 2 speelde in de promotieklasse uit bij Smash in Hattem. Hier werd de einduitslag 5-5, na een 1-5 tussenstand. De laatste vier partijen van de avond gingen allemaal naar Smash, waarbij twee partijen pas in de vijfde game nipt door Smash werden gewonnen.

Team 3 behaalde een mooie overwinning op DVO uit Enschede. Bij team 4, dat uit speelde bij DTS in Enschede, had Mark Brinks met zijn drie overwinningen in het enkelspel, allemaal nipt in vijf games, een groot aandeel in de 7-3 overwinning van zijn team. Ook drie overwinningen waren er voor Stijn Klein Robberhaar, die zijn eerste competitiewedstrijd speelde. Samen met Danny Schildt wist hij ook het dubbelspel te winnen. Uiteindelijk won zijn team van 7-3 van Dinkelland.

De duo-competitie is een nieuwe competitie opgezet door de NTTB. Een team bestaat dan uit twee spelers die elk twee enkelspelen en een dubbelspel spelen; vijf wedstrijden in totaal dus. Door dit korte format duurt een wedstrijd ongeveer anderhalf uur, waarbij een wedstrijd in de reguliere competitie vaak drie tot vier uur in beslag neemt. Effekt’74 heeft één team in de duo-competitie. Frank Leijzer en Robert van Leussen begonnen uitstekend aan deze competitie door al hun wedstrijden te winnen van ISV uit Hengelo. Een mooie 5-0 overwinning!

Bij de jeugd speelt team 1 dit jaar in de derde klasse, na vorig seizoen kampioen in de vierde klasse te zijn geworden. Maud Gierveld, een nieuwe speelster in dit team, liet zien dat ze geen moeite had met dit hogere niveau en won al haar drie enkelspelen en, samen met Bram Vlaanderen, ook het dubbelspel. Bram wist nog twee enkelspelen te winnen en Invaller Daan Podt pakte ook een overwinning, waardoor de einduitslag 7-3 in het voordeel van Effekt was. Daan speelde tegelijkertijd ook een wedstrijd voor het derde jeugdteam in de vierde klasse. Hier won hij al zijn enkelspelen en omdat Esmee Vlaanderen ook twee enkelspelen won, speelde het team met 5-5 gelijk.