Afbeelding

Twaalfde wedstrijdbadmintonners Flits

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De badmintonners van Flits 6 hebben afgelopen vrijdag de twaalfde wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het team moest tegen de huidige koploper en stond zelf zevende. De uitwedstrijd werd met 8-0.

De tweede heer van de tegenstanders moest nog uit Utrecht komen, daarom werd begonnen met de damesdubbel en de heren enkel 1. De dames van Flits kregen hier geen ‘poot aan de trapper’ en gingen kansloos ten onder. Ook de eerste herenenkel ging verloren en stond Flits vrij snel met 0-2 achter.

Hierna kwamen de troeven in het veld: de beide dames enkel-partijen. Het wordt 1-2; een procentueel oneindige verbetering ten opzichte van de uitwedstrijd. De tweede dames enkel werd gespeeld door het jongste teamlid (negentien jaar) die bijna de winst naar haar toe wist te trekken. In een zinderende strijd ging de wedstrijd net in drie sets verloren.

Daarna was het tijd voor de wedstrijden van de tweede heer van de tegenstanders. In de heren dubbel wisten de Flitsers er een spannende wedstrijd van te maken. Ook deze wedstrijd ging in drie sets verloren. De tweede herenenkel is uitgelopen op een verrassend verlies. Na een voorsprong van van 14-6 (!) wist de tweede heer de wedstrijd toch met 18-21 en 18-21 te verliezen. Spannend. maar het had zeker een driesetter moeten zijn. Hierna gingen ook nog de beide mixen verloren. In de tweede mix wist de dame van de tegenstander op setpoint tegen de scherpste drop uit haar loopbaan te slaan.