Afbeelding

Bewegen is gezond:sport voor senioren

Sport en vrije tijd

WIERDEN – In beweging blijven is belangrijk, zeker als je wat ouder wordt. Daarom organiseert de Ouderenvereniging Wierden twee keer per week een uurtje sport voor senioren.

Eelke dinsdagmorgen is er in sporthal ‘n Dikken in Wierden bewegen voor senioren. Onder begeleiding van een professional en muziek worden de spieren warm en soepel gemaakt door diverse rek- en strekoefeningen, daarna een rondje (hard-)lopen en vervolgens buikspieroefeningen op de mat. Dit duurt ongeveer een half uur. Daarna gaan de sportleden volleyballen of badmintonnen. Aanvang hiervan is 9.45 uur.

Daarnaast organiseert de Ouderenvereniging op maandagmiddag een uurtje sport met diverse balsporten, ook in sporthal ’n Dikken. Onder begeleiding van muziek worden de spieren warm en soepel gemaakt door diverse oefeningen. Daarna is er de mogelijkheid om te badmintonnen, handballen, tennissen, volleyballen, korfballen of hockeyen. Deze sporten worden niet allemaal tegelijk aangeboden, er wordt om de drie weken gewisseld. Aanvang van deze sportmiddag is 15.00 uur.

Tevens organiseert de Ouderenvereniging elke vrijdagmiddag kaarten in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat en elke tweede woensdag van de maand een bingomiddag eveneens in het Ontmoetingscentrum, gedurende de periode van september tot en met mei.

Meer informatie over de mogelijkheden, bel of mail met Harry ten Den (0546 – 573 243 of hartenden@gmail.com).