Niek Welink van Enter Vooruit scoort de 1-1.
Niek Welink van Enter Vooruit scoort de 1-1. Henk Pluimers.

Enter Vooruit mild voorbezoekend A.S.V.’57: 3-1

Sport en vrije tijd

ENTER – Toen trainer-coach Niek Woesthuis van Enter Vooruit na afloop van het duel tussen Enter Vooruit en tegenstrever A.S.V. ’57 een kosten-baten-analyse op de match losliet, was de oefenmeester kort, maar krachtig. Woesthuis had een voetballend beter Enter Vooruit gezien dan voorgaande weken, maar hij zette toch vraagtekens bij de ietwat te laag uitgevallen score. Enter Vooruit won méér dan verdiend van de Aadorpers, maar de 3-1, die na negentig minuten voetbal op het scorebord prijkte, stak toch wat bleekjes af bij het krachtsverschil en vóóral de kansenverhouding in de wedstrijd.

De opponent uit Aadorp had vanaf acquit strategisch het accent op een gesloten verdediging gelegd, incluis een rappe tegenstoot. Die werkwijze van coach Helwich Machielsen bracht al vlot vruchten aan de boom. Bij een messcherpe steekpass vanuit het Aadorpse middenrif wist men bij zwart en wit achterin een wijle niet in welke parochie men verbleef. Sander Drenthen stelde zich echter geen vragen omtrent dergelijke problemen en schoot de gasten naar een 0-1 voorsprong. Het Enterse antwoord kwam per kerende post. Sander Jansen stuurde Niek Welink ‘binnendoor’ en tikte de knikker langs de uitlopende goalie Huseyin Yayla in de netten: 1-1. Wie dacht dat daarmee de weg naar glorie helemaal open lag, kwam toch ietwat bedrogen uit. Enter Vooruit voetbalde zich naar een royaal overwicht, maar voorin bij zwart-wit zocht men teveel naar een plekje in de denkbeeldige schaduw. Wél dreigen, niet doorbijten. Daardoor bleef A.S.V. Lang in de wedstrijd.

Tijdens het gebruikelijke kwartier bezinning bedacht coach Woesthuis een nieuwe strategie met twee andere pionnen op de kunstgrasmat. Sietse Velten (na lang blessureleed) en het jonge talent Rocco Eertink gingen in het tweede bedrijf hun opwachting maken. Met méér druk naar voren en de alom aanwezige middenvelder Peter van Brussel als absolute aanjager van het Enterse voetbalgezelschap werden de Aadorpers diep terug geduwd in hun defensieve stellingen. Enter Vooruit graaide zich ettelijke kansen bij elkaar, maar halve, hele en niet te missen mogelijkheden werden allemaal zonder scrupules naar de haaien geknald. Totdat de jonge invaller Rocco Eertink z’n eigen zaterdagmiddagsprookje ging schrijven. Eerst was ie ter plekke om een afgeslagen inzet van Jelle Swiers om te toveren naar de 2-1 Enterse voorsprong en nabij sluitingstijd liet Eertink het hele Aadorpse ensemble in arren moede achter toen ie vanaf eigen speelhelft met grote passen opstoomde en het speeltuig na die wandeling genadeloos hard voorbij de graaiende vingers van doelwachter Yayla tegen de touwen liet stuiteren: 3-1.