Afbeelding

Duizendpoot Jos van Oordin Hervormde Kapel Wierden

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Oud-Wierdenaar Jos van Oord brengt op zondag 19 november een bezoek aan Wierden. Hij is te gast in de Hervormde Kapel aan de Dahliastraat, om tien uur spreekt.

Jos startte zijn loopbaan in de horeca, onder meer in Zwitserland. Kwam op 35-jarige leeftijd naar Wierden als parttime predikant, waar hij een onuitwisbare indruk achter liet. Behalve in de Hervormde Kapel werkte hij in het landelijk kerkenwerk als staffunctionaris. Voor het IKON schreef hij educatief materiaal bij televisieprogramma’s en werkte als oecumenisch pionier in verschillende wijken van Amersfoort. Later ging hij ook weer de horeca in, maar op 66-jarige leeftijd werd hij weer (interim) predikant. Hij wilde dat één  jaar doen maar het werden er vijf.

Na zijn 71e ging deze creatieve duizendpoot gewoon door. Hij is onder andere te vinden op de website van ‘Bezielende Sprekers’, was presentator en gastheer van het tv-programma ‘Met hart en Ziel’ en schrijft regelmatig recensies op het gebied van cultuur, spiritualiteit en theologie.