Aron Pouls hier nog in SVZW-tenue.
Aron Pouls hier nog in SVZW-tenue. Henk Steen.

SVZW krijgt de burenuit Hulsen op bezoek

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Voor het eerste van voetbalvereniging SVZW staat op zaterdag 18 november weer een thuiswedstrijd op de agenda. De Hulzense Boys komen naar sportpark Het Lageveld.

Hulzense Boys promoveerde in 2022 naar de eerste klasse. Vorig seizoen moest Hulzense Boys eerst de draai weten te vinden in die klasse, maar na de winterstop speelde Hulzense Boys een uitstekende serie wedstrijden. Gevolg daarvan was dat de club derde periodekampioen werd. In de nacompetitie werd met 2-1 verloren van ASV Dronten en wist Hulzense Boys dat ze ook dit seizoen uitkomen in de eerste klasse.

Dit seizoen is Martijn Berger de hoofdtrainer in Hulsen. Hij is de opvolger van Erik Zandstra, die vertrok naar FC Winterswijk. Hulzense Boys is geen club met elk jaar veel nieuwe spelers. Maar in dit verband is wel een speler bijgekomen die we hier moeten gaan noemen. Aron Pouls maakt de overstap van SVZW naar Hulzense Boys, hij gaat dus veel bekenden tegen komen in Wierden. Evenals vorig seizoen is er sprake van een lastige start van Hulzense Boys. Op het moment van schrijven van deze voorbeschouwing is Hulzense Boys nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. Voor de Boys zou het mooi zijn om te winnen in Wierden.

SVZW tegen Hulzense Boys is pas de tweede thuiswedstrijd van deze competitie. De vorige thuiswedstrijd tegen WHC werd op verzoek van SVZW uitgesteld. Dit in verband met het overlijden van SVZW clubman Freek ter Haar. Voor SVZW is deze thuiswedstrijd pas competitiewedstrijd nummer vijf. Hopelijk gaan nu alle wedstrijden door zodat de spelers in het wedstrijdritme kunnen blijven. Zoals al eerder gezegd wil SVZW graag een rol van betekenis spelen in de eerste klasse H. Dan moet je in elk geval thuiswedstrijden winnen. Als je kijkt naar de ranglijst zou je zeggen dat SVZW in staat moet zijn om te winnen van Hulzense Boys. Maar het gaat hier wel om een derby en die verlopen vaker anders dan de voorspellingen. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide tegenstanders in een 3-0 overwinning voor SVZW. Doelpuntenmakers die wedstrijd waren Jesper Middelkamp en Yessin Maskoul. Hopelijk staat hun vizier in deze wedstrijd ook weer op scherp. Hoe het ook gaat, het is zeker dat SVZW een gemotiveerde tegenstander kan verwachten die gaat strijden voor elke meter. De wedstrijd begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Emiel Stienezen.

Gerrit Koers.