Afbeelding

Blauw Zwart incasseertnederlaag in eigen huis

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Na een korte voorbereiding in de zaal stond op de elfde van de elfde de eerste zaalwedstrijd voor korfbalvereniging Blauw Zwart op het programma. AKC uit Almelo, vorig jaar gedegradeerd vanuit de eerste klasse, kwam op volle sterkte en met veel ervaring naar Wierden. De tribune was goed gevuld met supporters van beide ploegen.

De eerste drie minuten gingen gelijk op. AKC nam weliswaar het initiatief, maar de blauwhemden hadden direct antwoord. Daarna stokte het echter en wist het team uit Almelo gemakkelijk uit te lopen. Het team van Edgar Korf kreeg geen grip op de wedstrijd en verzuimden om kansen af te maken. Het kwam tevens lengte te kort en hadden hierdoor te weinig rebound om te kunnen herhalen. Na dertig minuten gingen beide ploegen naar de kleedkamer (6-12).

Na rust was het spelbeeld niet anders. Pas na vijftien minuten wist het team uit Wierden het gele mandje te vinden. AKC daarentegen had er al zeven ingegooid. Een wedstrijd waarbij Blauw Zwart op veel fronten te kort kwam en veel pech hadden met de afronding van de kansen. Scheidsrechter De Vries floot af met een stand van 12-26.