Leerlingen luisteren geïnteresseerd naar onder andere Sebastiaan Li.
Leerlingen luisteren geïnteresseerd naar onder andere Sebastiaan Li.

BC Flits 3 pakt koppositie incompetitie na winst op Icarus

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Het derde team van BC Flits mocht afgelopen vrijdag een uitwedstrijd spelen in Oldenzaal tegen het tweede team van Icarus BV. Het derde team van Flits komt uit in de vijfde divisie.

De Oldenzalers zijn altijd geduchte tegenstanders en het beloofde dus een spannende pot te worden. De eerste 2 partijen werden tegelijkertijd gespeeld. De heren dubbel werd gespeeld door Jesper Leemhuis en Michel Draaijer, de dames dubbel door Carla Reuver-Biemans en Bryonde Tijhof.

De Herendubbel was een zeer spannende pot, met aan beide kanten goede rally’s en voor Flits uiteindelijk een nipte overwinning. De eerste set werd door Jesper en Michel met 18-21 binnen gehaald, in de tweede set werd een achterstand weggepoetst door de Flitsers en met een korte verlenging met 20-22 gewonnen.

De Damesdubbel was voor het publiek ook een leuke pot. Nadat de eerste set met 21-19 naar de Oldenzalers ging moest er in de 2e set even gas gegeven worden door Carla en Bryonde. Dit lieten zij niet na en trokken de tweede set met een stand van 14-21 naar zich toe. Met een stand van 1-1 moest de beslissing in de 3e set vallen. De dames van Flits zetten de lijn door van de tweede set en wonnen de derde set overtuigend met 13-21.

De eerste heren enkel werd gespeeld door Jesper. De eerste set ging gelijk op en werd door Jesper nipt gewonnen met 17-21. De tweede set kwam de Oldenzaalse tegenstander meer op stoom en pakte met goed spel en af en toe een foutje van Jesper de tweede set in de verlenging met 24-22. Ook in deze partij moest een 3e set uitkomst bieden. Het zag er in het begin van deze set slecht uit voor de Flitser, de stand was 18-12 toen Jesper toch alles op alles zette om zodoende de set met 19-21 te winnen.

De eerste dames enkel werd door Carla gespeeld. Ze had in de beide sets iets minder weerstand en wist beide sets redelijk gemakkelijk te winnen met 16-21 en 18-21. Tijdens de wedstrijd is ze niet echt in gevaar geweest en hield een constante voorsprong ten opzichte van haar tegenstander.

De tweede heren enkel werd gespeeld door Michel. De eerste set was nog spannend te noemen omdat de Oldenzaler deze set met 21-19 naar zich toetrok. In de tweede set was van mindere kwaliteit door Michel omdat er veel fouten gemaakt werd. Deze set ging dan ook met 21-11 naar Icarus.

De tweede dames enkel werd door Bryonde gespeeld. Ook Bryonde had een goede avond en kon haar tegenstander van het kastje naar de muur spelen. Er was voor haar geen enkele bedreiging voor de overwinning en ze trok met 11-21 en 14-21 de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe.

De tussenstand bedroeg ondertussen 1-5 in het voordeel van Flits. Nu waren de laatste twee mixen aan de beurt. Hierin kon de eindstand door beide koppels, Jesper & Carla en Michel & Bryonde niet worden uitgebreid. Beide partijen gingen in drie sets verloren. In alle zes sets was het verschil niet groter dan vier punten. De eindstand werd hierbij 3-5 in het voordeel van Flits die daarmee ook direct de koppositie pakten in de vijfde divisie.

<KADER><MET FOTO>

Schoolbadminton BC Flits

BC Flits heeft, samen met Bart Benneker van Stichting de Welle, afgelopen vrijdag voor enkele Wierdense basisscholen een badmintonclinic georganiseerd. Leerlingen van het Galjoen, de Widerode en de Morgenster hebben ervaren dat badminton meer is dan een ‘campingsport’. Meervoudig Nederlands Jeugdkampioen Sebastiaan Li verzorgde met begeleiding van Nadia en Nienke de clinic. Na wat speloefeningen zagen de enthousiast geworden leerlingen hoe hard de smashes van Sebastiaan waren en hoe snel je over het badmintonveld kunt bewegen. Enthousiast geworden jeugd mag altijd een aantal keer vrijblijvend meespelen in sporthal ‘n Dikken in Wierden. Op dinsdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 10.30 uur kunnen zij met sportkleding en sportschoenen zich in de sporthal melden. Graag van te voren een berichtje sturen naar jeugd@bcflits.nl. 

Afbeelding