Morris Scholten van Enter Vooruit.
Morris Scholten van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit pakt drie punten uitDenekamp na winst op S.D.C.’12

Sport en vrije tijd

ENTER – Voor Enter Vooruit stond zaterdag een match om competitiepunten op de rol, tegen het Denekampse S.D.C.’12. Dit weekend was de primeur voor dit treffen tussen beide clubs en het werd voor een matig acterend Enters gezelschap meteen een lastige editie. Toch verliet zwart en wit sportcomplex ‘De Molendijk’ met drie wedstrijdpunten in de achterzak.

Het was vooral in het eerste deel zaterdagmiddag een onthutsend besluiteloze Enterse equipe die zich over de Denekampse kunstgrasmat voortbewoog. Enter Vooruit kroop meteen in haar schulp en de openingszetten waren voor de ploeg van S.D.C.-coach Geert Veldhuis. Dat had al rap minder prettige consequenties kunnen hebben, ware het niet dat Enter Vooruit-doelman Teun Nijhof meteen ingreep. Daarna keerde het tij. Op rechts muisde Job Voortman er vanonder, de meegereisde Jelle Swiers was het volgende station in de Enterse counter en de magistrale voorzet vanaf de rechter pantoffel van Swiers werd door spits Wout Velten evenzo majestueus langs de graaiende vingers van keeper Kick Segerink gekopt: 0-1.

Sein voor Enter Vooruit, zo leek het althans in de minuten daarna, om in rustiger vaarwater te geraken, doch het werd een Enters gesteggel dat het een lieve lust was. Géén initiatieven, géén pionnen die voorop gingen in de strijd, géén aanwezigheid voor de goal, maar een Enters ensemble dat het vervolgens in de eerste helft allemaal maar ‘liet gebeuren’.

S.D.C. kreeg het veldoverwicht in de schoot geworpen, maar deed daar bitter weinig mee. De grimas op het aangezicht van de Enterse coach Niek Woesthuis verraadde echter dat er in het kleedlokaal klare taal zou worden gesproken. De vóóraf gegeven instructies werden nogmaals nadrukkelijk aan de zwart-witten medegedeeld en Enter Vooruit begon in elk geval met een betere veldbezetting aan het tweede bedrijf. Enter Vooruit, in de persoon van Velten, mocht de aftrap voor haar rekening nemen en de routinier pegelde de knikker ineens vanaf de witte middenstip pontificaal over doelwachter Segerink in de touwen: 0-2. Dat was meteen wat teveel van het goede voor de thuisclub, want in die tweede helft was het wel gedaan met de Denekampse debatten. Enter Vooruit speelde weliswaar zelf ook geenszins de (niet zichtbare) sterren van de hemel, maar kwam ook niet meer in verlegenheid.

Zonder al te veel moeite werd de 0-2 voorsprong naar het eindverdict gedragen. Toen referee Björn van der Veen met drie krachtige uithalen de hele zaak naar de vergetelheid blies en de kletsnatte zaterdagnamiddag overging in een net zo druilerige zaterdagavond, borg Enter Vooruit de driepunter met een toch nog lichte tevredenheid op en koerste huiswaarts.