Rocco Eertink.
Rocco Eertink. Henk Pluimers.

Enter Vooruit ondermaatstegen V.V. Hellendoorn: 1-2

Sport en vrije tijd

ENTER – Na drie overwinningen uit evenzoveel duels heeft Enter Vooruit zaterdag de zege moeten laten aan het bezoekende V.V. Hellendoorn, met 1-2 als eindstand. Het was allemaal te matig aan Enterse zijde en de overwinning voor de gasten mocht dan ook na negentig voetbalminuten verdiend heten.

Vanaf acquit zat zwart en wit niet lekker in de match. Hellendoorn begon wel fris en fruitig aan de anderhalf uur voetbal, maar bij Enter Vooruit liepen al twee spelers binnen tien minuten met het gele karton in hun achterzak. Vooral defensief kende Enter Vooruit de nodige problemen met de af en toe wervelende Hellendoornse voorwaartsen en de Enterse middenlinie liep ook links en rechts te zoeken om enigerlei lijn in het hele gebeuren te krijgen.

Omdat er bij de ploeg van coach Niek Woesthuis aanvallend ook weinig klaargestoomd werd, liep Enter Vooruit, weliswaar met heel lang de 0-0 op te teller, veelal achter de feiten aan. Na ruim een kwartier leek de 0-1 op het scorebord te worden getoverd, maar Carlos Lopes Macedo bleek een decimeter buitenspel te hebben gestaan. Pal voor rust kreeg Enter Vooruit plotsklaps zowaar dé kans van het eerste bedrijf. Miscommunicatie bij de Hellendoorners in de defensieve stellingen zorgde ervoor dat Job Voortman moederziel alleen richting doelwachter Max Hulsebos kon trekken. Gans Enter zag de 1-0 al op het bord verschijnen, maar Voortman mikte de knikker jandorie naast de Hellendoornse veste.

Na rust werd het aan Enterse zijde niet veel beter. Coach Woesthuis wisselde al rap enkele pionnen om betere papieren in de strijd te krijgen en zowaar kwam Enter Vooruit met wat meer balbezit en aanvalslust op de Hellendoornse helft piepen, maar toen wederom aan de rechterkant een rood-blauwhemd er tussenuit mocht trekken en twee Enternaren alleen maar toekeken, stond de 0-1 in het boekje van arbiter Alex Bos. Kem Roeloffzen duwde in tweede instantie de bal achter goalie Teun Nijhof.  Sein voor Woesthuis om nog meer volk naar de aanvalslijn te dirigeren. En dat werd beloond, want Enter Vooruit kwam, toch nog onverwacht op gelijke hoogte. Jesse Nijkamp kopte het ronde projectiel na een vrije trap in de verste bovenhoek: 1-1.

Daarna kon het alle kanten op, al waren de betere mogelijkheden voor de equipe van bezoekend trainer Bart Benneker. Acht minuten voor sluitingstijd was daar dan ook de winnende inzet voor Hellendoorn, al werd daar door gans Enter Vooruit direct na de treffer én na afloop een zwart randje om getekend. Bij de aanvalsopbouw over links was voor een ieder een fluitsignaal van referee Bos te horen en toen de Enterse defensie in eerste instantie bleef stilstaan en de leidsman plots toch liet doorspelen, was de malheur voor Enter Vooruit al geschied. De arbiter bleek vervolgens doof voor de hevige protesten aan zwart-witte zijde en Enter zat met de gebakken peren. In de resterende tijd probeerden de manschappen van Woesthuis het nog wel, maar het was zaterdag gewoon vanaf begin al veel te bleekjes bij Enter Vooruit en daardoor was de nederlaag rap te verklaren.