Wout Velten, maker van het enige doelpunt voor Enter Vooruit.
Wout Velten, maker van het enige doelpunt voor Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Bekerthriller op sportparkEnter Vooruit tegen DETO

Sport en vrije tijd

ENTER – Enter Vooruit-coach Niek Woesthuis had er in de voorbije week een avondje voor uitgetrokken om een strijdplan in elkaar te knutselen waarmee zijn troepen aan de slag konden in de bekerconfrontatie met vierde divisionist D.E.T.O. uit Vriezenveen. De bedachte tactiek werd zaterdagmiddag op het sportpark De Werf op een lovenswaardige manier ten uitvoer gebracht. Enter Vooruit liet de rood-zwarten wankelen en hees na een 1-1 eindverdict pas na ruim twintig toegevoegde strafschoppen de witte vlag.

De Vriezenveners lieten in het eerste kwartier zien dat het menens was aan rood-zwarte zijde. Enter Vooruit moest van acquit terug in de defensieve stellingen en de Enterse doelwachter Teun Nijhof diende over een goed pakket aan papieren te beschikken om zijn heiligdom schoon te houden. Echter, allengs kroop zwart en wit uit haar schulp, vorm gevend aan het strijdplan van de coach. De Enterse oefenmeester wilde niet alleen verdedigende troepen zien, maar óók de intenties om naar het front te trekken waar en wanneer dat kon. Hij werd op zijn wenken bediend toen zowaar Wout Velten aan het eind van een rappe combinatie stond en D.E.T.O.-doelman Roberto Stopel de gang naar het net kon maken: 1-0.

De gasten speelden in het kwartier na de Enterse openingstreffer hun beste voetbal. Vooral op rechts glipten de Vriezenveners herhaaldelijk met vlotte combinaties door de Enterse verdedigingslinies. Af en toe hachelijke taferelen voor de Enterse kooi plus als bonus een schitterende pegel van Karlo Borghuis die via binnenkant paal het veld weer in stuiterde. Maar Enter Vooruit liet zich zaterdag niet zomaar van het bord vegen. D.E.T.O. stuurde nieuwe krachten naar de voorposten, maar kreeg de touwtjes maar niet aan elkaar geknoopt. Ook wat loopwerk betreft wist Enter Vooruit van geen wijken, maar plotsklaps was daar hulp uit onverwachte hoek. Bij een onoverzichtelijke wirwar in ‘de zestien’ tikte een zwart-witter de knikker in eigen doel en de zaak stond gelijk: 1-1. Op derhalve naar de vermaledijde pingels. Het werd, zoals vermeld een lange zit. Méér dan twintig keer werd de gang vanuit de middencirkel richting penaltystip gemaakt. Toen sommige lieden al enigszins dachten om er de lichtmasten maar bij te ontsteken, was daar dan toch een Enterse misser die het eindverdict inluidde. Het werd dus toch nog een lichtelijk grauwe lach bij coach Woesthuis, maar de Enterse oefenmeester kon zaterdag alleen maar trots zijn op zijn strijders binnen de witte lijnen.