Wout Velten (viert zijn tweede doelpunt met trainer Niek Woesthuis en medespeler Jorn Nijkamp)
Wout Velten (viert zijn tweede doelpunt met trainer Niek Woesthuis en medespeler Jorn Nijkamp) Henk Pluimers.

Fraaie ouverture Enter Vooruit opgrasmat Blauw Wit in Holten : 1-5

Sport en vrije tijd

ENTER – De hernieuwde kennismaking met de derde klasse bleek voor Enter Vooruit een prettige gebeurtenis tijdens de opening van het voetbalseizoen 2023-2024. In een sportief gespeelde strijd namen de manschappen van trainer Niek Woesthuis afgelopen zaterdag royaal afstand tegen het Holtense Blauw Wit ’66: 1-5.

Dat fors uitgevallen eindverdict kondigde zich echter in het eerste kwart van de match nou niet bepaald meteen aan. De Holtenaren begonnen kwiek en brutaal. Er was niet direct schrik in de Enterse gelederen bij deze blauw-witte voortvarendheid, maar een pegel van Morris Brusse (naast) en een kopstoot van Jasper Kampman (over het heiligdom van doelwachter Teun Nijhof) waren toch venijnige waarschuwingen aan het Enterse adres.

Na een kwart wedstrijd veranderde echter het beeld van de strijd drastisch toen Enter Vooruit de eerste beste mogelijkheid meteen promoveerde tot doelpunt. Routinier Wout Velten mocht in ‘de zestien’ de gang naar het net maken: 0-1. Die treffer zette de wedstrijd in een ander daglicht. Voordat de equipe van Blauw Wit-coach Christian Koop het goed en wel besefte, zat de Holtense formatie in het schaftkwartier plotsklaps gedesillusioneerd met een 0-3 achterstand in het kleedlokaal. Gesteund door een erg jonge, maar energieke Enterse middenlinie, Peter van Brussel-Jelle Swiers-Morris Scholten, begonnen de Enterse voorwaartsen aan een doeltreffend kwartier voetbal. Wout Velten tekende met een formidabele boogbal van veertig meter voor de verdubbeling van de 0-1 voorsprong en rechterspits Job Voortman was er als de kippen bij, toen vanaf links aan een rappe aanval werd gemetseld en de bal voor zijn schietgrage voeten belandde: 0-3.

De Holtense manschappen bleken zich in het tweede bedrijf geenszins bij het naderende onheil neer te leggen. Blauw en wit ging naarstig en met hernieuwd elan op zoek naar een treffer, maar de Enterse defensie met mannen als Peter Pluimers, Robert Velten en Jesse en Jorn Nijkamp liet zaterdag bitter weinig aanbranden. Sterker nog, Enter Vooruit voetbalde zich naar de 0-4 voorsprong. Op links versnelde Sander Jansen z’n pas, Wout Velten was het doorgeefluik en Job Voortman schuifelde de vierde Enterse goal tegen de touwen.

Het voetbal van zwart-wit werd er overigens niet beter op in die tweede helft. Mede daardoor en ondanks die minder prettige tussenstand bleef Blauw Wit, af en toe goed combinerend, toch geloven in betere cijfers en dat terechte doelpunt kwam op het scorebord. Het was meteen een fraai kunstwerkje. Dennis Bolink slingerde het speeltuig vanaf de rechterzijde naar de verste paal en Emiel Schuppert kopte de bal magnifiek voorbij sluitpost Nijhof. Het slotakkoord was echter in Enterse handen en dat werd ook al een uiterst smakelijk toetje. De rappe invaller Niek Welink werd aan de rechtervleugel de wijde wereld ingestuurd, het hakballetje op de meegereisde Jelle Swiers was inventief en de kogel die vanaf de rechterschoen van Swiers vertrok, was goalie Hofman ietwat te machtig: 1-5.