Team 3 en 4 in actie.
Team 3 en 4 in actie.

Lastige start competitietafeltennissers Effekt’74

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De meeste teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 hebben hun tweede competitieronde gespeeld. Het tiende team van Effekt’74 was vrij, terwijl team 4 een dubbelprogramma had. Het was wederom een lastige week, maar er waren zeker ook lichtpuntjes. Zeker bij de jeugd, waar het eerste team de perfecte score wist te behalen tegen DTS in Enschede. Een mooi resultaat voor Bram Martijn en Lewis.

Het eerste seniorenteam had het lastig in en tegen koploper Zwolle 1. Kopman Peter Waenink en Adriaan Seerden wisten beiden twee enkelpartijen te winnen, waardoor er aan het eind van de avond een dragelijke 6-4 uitslag op het bord stond. Team 2 speelde mooie partijen tegen Borne 1. Bij Borne was Maurice Mijnders onverslaanbaar, hoewel hij twee partijen pas in vijf games nipt in zijn voordeel wist te beslissen. Martijn van Huykelom wist zijn andere enkelspelen te winnen en Mirko Meulenbeld en Ashwin Huiskes wisten elk eenmaal te zegevieren.

Team 7 boekte voor de tweede week op rij een 7-3 overwinning. Deze week was Rijssen 4 het slachtoffer van de dadendrang van de Wierdenaren. Dylan Vellheuer wist zijn drie enkelspelen te winnen, terwijl Erwin Meijers en Richard Tjipjes twee enkelspelen wisten te winnen. Het dubbelspel was een prooi voor Rijssen.

Voor team 9 was Tom Sloetjes de held. Hij won zijn drie enkelpartijen van de tegenstanders van Blauw Wit. De overige spelers van team 9 wisten echter geen vuist te maken tegen de Almeloërs , zodat een 7-3 nederlaag het gevolg was.

Jeugd 1 won dus met 10-0 in Enschede van DTS 1. Jeugd 2 verloor met 7-3 van DTS 2.  Voor Effekt wisten Maud Gierveld twee en Rianne Arends één enkelspel te winnen. Jeugd 3 verloor in Haaksbergen  met 7-3 van HATAC 1. Hier wist Chloe Klaassen twee partijen te winnen en Esmee Gierveld was eenmaal de sterkste in het enkelspel.

Komende vrijdag,  29 september om 20.00 uur, spelen drie teams van Effekt een thuiswedstrijd in sporthal Het Noordbroek. Zaterdagmiddag spelen vanaf 14.00 uur jeugd 1 en 2 een thuiswedstrijd.