Eduard Eertink (Wierden) in actie tijdens de Eurol Hellendoorn Rally van 2022.
Eduard Eertink (Wierden) in actie tijdens de Eurol Hellendoorn Rally van 2022. Erik van ’t Land/RallyPicture

Wierdense coureur Eduard Eertinkmaakt zich op voor thuiswedstrijd

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Er staat voor het komende weekend weer veel spanning, spektakel en pk-geweld voor de deur. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september neemt een groot aantal regionale equipes deel aan de belangrijkste rally van ons land: de Eurol Hellendoorn Rally. Al meer dan veertig jaar is dit een mooi evenement waar rallyrijders uit binnen- en buitenland naar uitkijken. Onder de 140 deelnemende equipes bevindt zich ook dit jaar weer de Wierdense rallyrijder Eduard Eertink, die zich samen met zijn nieuwe navigator Joachim Wagemans opmaakt voor zijn thuisrally: “Het is altijd fantastisch om voor eigen publiek te rijden en de rally in en rond Hellendoorn heeft altijd mooie klassementsproeven te bieden.”

Voor zijn deelname aan de aankomende rally moest Eertink op zoek naar een nieuwe navigator aan zijn zijde in de snelle Toyota GR Yaris. “Er kwam een enorme kans voor mijn navigator Bart van Heun om in te stappen bij het jonge talent Mitchel van den Brink en helaas voor mij betekende dat het einde van onze plezierige samenwerking. Ik wens Bart en Mitchel succes en we gaan in Hellendoorn nu dus tegen elkaar rijden in plaats van met elkaar,” aldus de Wierdense coureur. De zoektocht naar een geschikte opvolger van Bart van Heun leidde naar België, waar Joachim Wagemans bereid bleek de opengevallen plek op de hot-seat in te nemen. De nu nog 28-jarige Joachim Wagemans uit België is al sinds 2012 actief in de rallysport, eerst als rijder en sinds 2021 als navigator.

Innovationsoft Racing, het team van Eertink, staat te popelen om in de eigen regio te gaan rijden en heeft ook nog wat recht te zetten. “Vorig jaar ging het steeds sneller in Hellendoorn, totdat we door mijn eigen gretigheid van de weg gleden en in een slootje terecht kwamen. Eigenlijk hadden we door kunnen rijden, maar we kwamen op eigen kracht niet meer uit de sloot. Dat was erg spijtig.” Dit jaar reed Eertink al drie wedstrijden in de GR Yaris Challenge, waar hij de tweede plaats in het klassement inneemt. In de ELE Rally viel Eertink uit, in de Vechtdal Rally viel hem een tweede plaats ten deel en in de GTC Rally was de derde plek voor de coureur uit Wierden. “Yannick Vrielink rijdt met een snellere versie van de GR Yaris, dus die kunnen we in principe niet bijbenen, maar de tweede plaats moet toch eigenlijk altijd voor ons zijn.”

De equipe Eertink/Wagemans rijdt met startnummer 41: “Maar met mijn nieuwe navigator mik ik in Hellendoorn in het ongekend sterke deelnemersveld toch eigenlijk op een top-15 positie,” zegt Eertink tot slot.