Afbeelding

Zomerstop voor sportclubs teneinde; ook tafeltennis is gestart

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 heeft na een zomerstop de trainingen weer opgestart. Er was een flinke animo voor de trainingen, want de competitie start deze week.

Een tafeltennisteam bestaat uit tenminste drie spelers. Deze komen uit tegen drie spelers van de tegenstander. Elke speler speelt tegen alle tegenstanders. Dit levert negen enkelspelen op. Daarnaast wordt er nog een dubbelspel gespeeld, waarbij twee spelers van elk team tegen elkaar spelen. Elke gewonnen wedstrijd levert één punt op. Op een speelavond worden er dus tien punten verdeeld. Een competitiepoule bestaat uit zes teams, die elkaar uit en thuis ontmoeten. Een competitie telt vijf uitwedstrijden en vijf thuiswedstrijden. Een team dat alles wint kan dus maximaal honderd punten scoren, maar in de praktijk blijkt dat zeventig punten meestal genoeg is voor het kampioenschap. In een jaar worden twee competities gespeeld: een voorjaars- en een najaarscompetitie.

Effekt’74 is een gezonde tafeltennisvereniging. Dit najaar spelen er tien teams in de seniorencompetitie en drie teams in de jeugdcompetitie. Teamindeling is op basis van de sterkte van de spelers, uitgedrukt in een ELO-rating. Deze punten worden uitgekeerd na winst of afgetrokken na verlies. Hoeveel hangt af van het verschil in speelsterkte; bij spelers van gelijke sterkte worden er acht punten gewonnen of verloren.

In Wierden wordt gespeeld op sterkte, daarom zijn de teams gemengd. Vrouwen en mannen en meisjes en jongens kunnen bij elkaar in een team zitten. De teams komen allemaal uit in de competitie van de NTTB-regio Oost. Effekt ’74 heeft in elke klasse tenminste één team. Dat betekent dat iedere speler bij Effekt’74 op zijn of haar niveau competitie kan spelen. De hoogste klasse is de Hoofdklasse, waarin team 1 uitkomt; daarnaast heeft Effekt’74 dus ook teams in de promotieklasse en de eerste tot en met de zesde klasse. De jeugdteams komen allemaal uit in de vierde klasse. Hierbij zitten jeugdteam 1 en 3 in dezelfde poule!

Effekt’74 speelt haar thuiswedstrijden op vrijdagavond (alle seniorenteams behalve team 1) en op zaterdagmiddag (team 1 en alle jeugdteams) in sportzaal het Noordbroek aan de Marjoleinlaan. Aanvangstijd is 20.00 uur. Bezoekers zijn altijd welkom. Zelf een keer spelen? Dat kan op maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond en meestal ook wel op zaterdagmiddag. In dat geval is het goed om vooraf even contact op te nemen met Erik van der Ley (06 – 504 446 17).