De voor de reünie en expositie toegestroomde oud-leden van SVZW.
De voor de reünie en expositie toegestroomde oud-leden van SVZW. Simon Dirks.

Duik in rijke historie vanvoetbalvereniging SVZW

Sport en vrije tijd

WIERDEN - De Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat is de komende weken het domein van SVZW. De expositieruimte puilt uit van de foto’s en unieke materialen die herinneringen aan 75 jaar voetbal weer tot leven brengen. Niet alleen het eerste krijgt aandacht, maar zeker ook de toneelclub, basketbalvereniging en alle overige elftallen. Afgelopen zaterdag werd de expositie ludiek geopend, op de dag waarop oud-leden elkaar ook weer konden ontmoeten tijdens een reünie.

Harry Middeljans, befaamd sportspeaker en voorzitter van de expositiecommissie, mocht samen met Bert Klaas, de nieuwe voorzitter van de Historische Kring Wederden en Gerrit Schapink namens SVZW het toegestroomde publiek toespreken. Zo’n honderd oud-SVZW’ers waren paraat, aangezien dit moment ook de start was van de reünie van de 75 jaar oude vereniging.

De opening op jolige wijze ingeluid door cabaretduo Mans en Hennink, waarna voormalig topspeler van de club, Gery van den Broeke, een poging mocht doen om nog een keer een doelpunt te scoren. Aansluitend mocht iedereen zich vergapen aan het oude materiaal, waarbij weer veel ‘oh ja, weet je nog...’ momenten volgden.

Deze expositie is nog te bezoeken tot en met 4 november.

Fotoboeken en krantenknipsels werden meteen aandacht bestudeerd.
Duo Mans en Hennik.
De officiële aftrap door Gery van den Broeke.
Harry Middeljans spreekt de aanwezigen toe.