Afbeelding

Knappe winst voorbadmintonners Flits

Sport en vrije tijd

WIERDEN/ULFT – Voor de leden van BC Flits stond afgelopen zaterdag de beslissende wedstrijd van de eerste helft van het badmintonseizoen op de rol. Het eerste team van Flits ging op bezoek bij nummer twee uit de competitie, Ulft. Het verschil met Ulft is minimaal dus met een goed resultaat zouden de Flitsers een mooie stap vooruit maken. Flits 1 kon zaterdag gebruik maken van alle vast spelers uit het team, iedereen was gebrand om deze belangrijke wedstrijd te kunnen spelen.

Er werd begonnen met de dubbels. Mark en Sebas speelden tegen de ervaren badmintonners uit Ulft. De heren van Flits werden goed onder druk gezet, waardoor het geen eenvoudige pot zou worden. Gelukkig hielden Mark en Sebas hun hoofd koel en wonnen ze zowel de eerste en tweede set. Sabine en Nadia speelden tegelijkertijd de damesdubbel. In de eerste set speelden de dames nog iets onwennig, maar daar was in de tweede set niks meer van te zien. De dames wonnen met 21-16 21-10. Met een 2-0 voorsprong konden de enkels beginnen.

Sebas speelde de eerste herenenkel. Hij liet de Ulftenaar alle hoeken van de baan zien en won makkelijk met twee keer 21-13. Birgit speelde de eerste damesenkel. Ook Birgit speelde de eerste set nog met wat zenuwen, maar was haar tegenstander in de tweede set helemaal de baas. Birgit won met 21-18 21-9.

Mark mocht vervolgens aantreden voor de tweede herenenkel. Aangezien Ulft tactisch hun herenenkels hadden omgedraaid, moest Mark spelen tegen de eerste heer van Ulft. Mark kon in het eerste deel van de sets aardig meekomen, maar liet in het tweede deel veel punten liggen. Mark verloor in twee sets. Nadia mocht aantreden in de laatste enkel van de middag. Ook haar stond geen gemakkelijke pot te wachten. Gelukkig hield Nadia haar hoofd koel en bouwde ze in beide sets snel een ruime voorsprong op. Nadia haalde zo het vijfde winstpunt van de middag winnen. De flitsers wisten dus al voor het spelen van de mixen zeker dat ze met winst naar Wierden zouden vertrekken.

Sebas en Sabine speelden de eerste mix. Zij maakten de verwachtingen waar en wonnen met niet te veel inspanningen. Nu taak voor Birgit en Mark om ook het zevende winstpunt binnen te halen. De eerste set ging nog naar de tegenstanders, maar de tweede en derde set gingen relatief eenvoudig naar de Flitsers. Dit betekende een 7-1 winst voor de badmintonners uit Wierden en misschien nog wel belangrijker een ruimere voorsprong in de competitie.