Trainer Niek Woesthuis van Enter Vooruit.
Trainer Niek Woesthuis van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit laat steken vallentegen DOS’37 Vriezenveen: 3-1

Sport en vrije tijd

ENTER/VRIEZENVEEN – Het is Enter Vooruit zaterdagmiddag niet gelukt om wat punten af te snoepen van koploper DOS’37. Op een waterkoud sportpark Het Midden in Vriezenveen werd het na negentig minuten 3-1 voor de gastheren. Enter Vooruit gaf echter de gehele wedstrijd goed partij, werkte keihard en ging zelfs met een 1-1 stand de rust in.

Enter Vooruit begon na de aftrap direct fel aan de wedstrijd. Bij de allereerste aanval van DOS’37 in de vierde minuut ging het echter direct mis. Geen doortastend optreden in het centrum en vervolgens kwam Teun Nijhof iets te onbesuisd uit de goal en daar maakte de spits dankbaar gebruik van. Een strafschop tot gevolg en dat betekende Ronald te Morsche zijn ploeg al in de openingsfase op 1-0 zette.

DOS’37 had in het vervolg het betere van het spel, maar Enter Vooruit zette daar veel werklust en strijd tegenover. Teun Nijhof wist een aantal keren redding te brengen en Enter Vooruit was gevaarlijk in de omschakeling. In de laatste minuut voor rust was daar een vrije trap voor Enter Vooruit. Jelle Zwiers zocht het hoofd van Jesse Nijkamp en hij legde de bal terug op Sander Jansen die met een halve volley, de bal in de kruising schoot: 1-1 en dat was tevens de ruststand.

De gelijkmaker vlak voor rust gaf Enter Vooruit spirit voor de tweede helft, want daarin gingen ze opnieuw fel van start. Met dezelfde werklust en strijd wisten de Enternaren nu wél meer te domineren. Na een kwartier een diepe bal op Gijs Nijmeijer, die net wat sneller was dan zijn tegenstander, maar deze ging vervolgens net langs de verkeerde kant van de paal. Enter Vooruit drong meer en meer aan.

In de 78e minuut scoorde DOS’37 echter de 2-1. Een snelle aanval over rechts eindigde bij Ronald te Morsche die zijn tweede treffer van de middag scoorde. Een paar minuten later besloot trainer Niek Woesthuis nog een extra aanvaller in te brengen en achterin één op één te gaan spelen. Het leverde meer ruimte op voor DOS’37, die in de slotseconden nog één keer profiteerden. Marnick Fokke maakte de 3-1 en daarmede was de wedstrijd gespeeld.