Afbeelding

BC Flits strijd doorom kampioenschap

Sport en vrije tijd

WIERDEN/DEVENTER – Voor de badmintonners van BC Flits stond afgelopen zaterdagochtend na twee weken rust vanwege de herfstvakantie weer een competitiewedstrijd op de planning. Deze keer een uitwedstrijd tegen het eerste team van Ijsselstad in Deventer. Omdat de vaste heren uit het eerste team van Badmintonclub Flits niet fit genoeg waren voor het spelen van drie partijen, werden Richard en Thomas uit het tweede team ingeschakeld.

Thomas en Richard mochten in Deventer aanvangen met de herendubbel. Dit werd een spannende pot welke in drie sets werd gewonnen door de Flitsers. Sabine en Birgit hadden een relatief eenvoudige dubbel welke werd gewonnen in twee sets. Vervolgens kon Sebastiaan beginnen aan zijn single. Dit werd een wedstrijd tussen twee oud eredivisionisten. Ondanks de sterke tegenstander wist Sebastiaan de wedstrijd in twee sets te winnen. Ook Sabine, die in de single toch iets meer tegenstand kreeg dan in de dubbel, won haar single.

Thomas kon daarna starten met zijn single, ook hem stond een sterke tegenstander te wachten. Hoewel Thomas de eerste set nog goed tegenstand kon bieden, kon hij de wedstrijd helaas niet naar zich toe trekken. Nadia speelde daarentegen een sterke single en won gemakkelijk haar partij. Nadia kon daarna gelijk beginnen met de mix samen met Richard. Ondanks de sterke tegenstanders sleepten Richard en Nadia er een knappe drie setter uit. De tegenstanders wonnen op het einde de cruciale punten, waardoor de mix nipt werd verloren. Birgit en Mark wonnen de laatste mix waardoor de Flitsers met een 6-2 winst weer naar Wierden gingen.