Afbeelding

Parkrun Lagveld: gratis ingroepsverband hardlopen

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Op de eerste zaterdag van de maand, deze keer op 5 november, kan er weer in groepsverband worden hardgelopen, gratis! Iets voor 10.00 uur verschijnen de hardlopers klaar bij de start. Sinds deze zomer wordt op elke eerste zaterdag van de maand de Parkrun georganiseerd.  

De 35-jarige Björn Hegeman uit Wierden is een van de deelnemers. “Een Parkrun is een laagdrempelige activiteit. De run is twee rondes van 2,5 kilometer hardlopen over een uitgezet parcours. Het leuke is dat iedereen mee kan doen, want vooraf opgeven is niet nodig. Je komt gewoon naar de start en rent je twee rondjes die elke maand hetzelfde zijn. Op deze manier kun je zelf je voortgang bijhouden, maar doordat meer mensen tegelijk starten heb je wel het idee dat je het samen doet.”

Het is mogelijk om één ronde of twee rondes te rennen. Voor de jeugd is er een parcours van één kilometer. Er wordt gestart bij het beheerdersgebouw op Het Lageveld. Na afloop kan er onder het genot van koffie, thee of fris worden nagepraat.