Afbeelding
Simon Dirks.

Bas Aalderink nieuwe gezichtvan slagerij aan het Binnenhof

Zakelijk

WIERDEN – Met veel enthousiasme neemt de Vriezenveense slager Bas Aalderink samen met zijn vrouw Kelly de zaak van Berend Hoff over. Daarmee is de toekomst voor deze goed lopende slagerij in Wieden verzekerd. Deze week wordt het pand van binnen onder handen genomen, zodat volgende week dinsdag 28 maart de slagerij weer geheel fris en op feestelijk wijze de deuren kan heropenen als ‘De Zaak vol Smaak’. Berend draait zelf nog mee tot aan de Paasdagen, daarna gaat ‘ie een sabbatical nemen om te kijken wat er op zijn pad komt. Hij moet noodgedwongen stoppen omwille van gezondheidsredenen. Het huidige personeel blijft wel werkzaam in Wierden.

De 42-jarige Bas is haast letterlijk geboren voor het slagersvak. Zijn ouders begonnen in 1978 een eigen zaak in Vriezenveen; de slagerij waar de geboren en getogen Vriezenvener sinds 2011 de scepter zwaait. Dat Bas nu de slagerij van Berend overneemt, is niet geheel toevallig. “Berend heeft hier in vier jaar tijd een hele mooie zaak neer weten te zetten. Het is dan ook triest dat hij vanwege zijn gezondheid het werk neer moet leggen.” Het slagersvak is een zwaar, maar mooi ambacht waar niet iedereen meer voor in de rij staat. Integendeel, echte slagers zijn sporadisch nog te vinden. Dankzij de overname door Bas is behoud van de slagerij aan het Binnenhof verzekerd.

Andere uitstraling

Bas wil verder gaan op de wijze die Berend heeft ingezet. “Betaalbare kwaliteit, precies wat we in Vriezenveen ook aanbieden. De winkel zal eenzelfde uitstraling krijgen als die in Vriezenveen; een industriële look met rode bakstenen en veel eikenhout. Ook het aanbod wordt afgestemd op wat we in Vriezenveen hebben. Zo maak ik het toch een beetje eigen, door m’n eigen sausje er over te gieten.”

Ook de inrichting wordt iets anders. “Meer ruimte voor onze verse kant-en-klaarmaaltijden en soepen – veel keuze – die ter plaatse in de open keuken door onze kok worden bereid. En er komt een groot assortiment vers belegde broodjes, die je thuis kunt afbakken. Ik wil iets meer de richting in gaan slaan als servicewinkel, daar is behoefte aan.”

Goed vlees blijft wel het hoofdaanbod, met de befaamde spareribs die Berend tot een succes heeft gemaakt. Maar bijvoorbeeld ook mals vlees uit de regio voor op de barbecue. “We hebben bijvoorbeeld ‘de tank’, zoals we ‘m noemen. Een hele grote barbecue, waar je makkelijk met honderd man van kunt genieten. En daarnaast hebben we ook de smulstenen, zodat je thuis Bourgondisch kunt genieten. Dat geldt ook voor onze salade- en hapjesbuffetten en vleesschotels, zeker betaalbaar in deze tijd nu er allerlei discussies over het aanbod van vlees oplaaien.”

De ogen van Bas beginnen te glimmen als hij met passie vertelt over het ambacht en zijn gedreven personeelsleden, waar hij trots op is. “Ik ben niet iemand van veel bla bla, maar ik kan echt genieten als ik in de winkel sta en dan samen met m’n medewerkers nieuwe dingen kan bedenken. En ook het contact met de klanten vind ik heel erg leuk, hou van gezelligheid, ben een echte prater haha.”