Afbeelding

Hele regio gezonder dankzijsportschool TCT in Wierden

Zakelijk

WIERDEN – Sportschool TCT Wierden is een nieuwe naam, maar biedt haar diensten aan in een bekende omgeving, met vertrouwde en bevlogen medewerkers. In het pand aan de Vijverweg, waar Goodlife Sports jarenlang gevestigd was, timmert TCT Wierden sinds enkele maanden aan de weg. Het complete interieur is aangepakt en de apparatuur vernieuwd; hoog tijd om op positieve wijze naar buiten te treden, meent Bert Geusendam. Onder zijn hoede wordt ingezet op een gezonde levensstijl in een haast familiaire omgeving. “Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen. Iedereen is van harte welkom! En ook belangrijk, je bent hier echt geen nummer, we kennen iedereen persoonlijk bij naam!”

De mogelijkheden bij TCT Wierden zijn legio. Daarvoor zijn er meerdere abonnementsvormen. Zo is er TCT Family om met het gezin onbeperkt te kunnen fitnessen en deel te nemen aan de groepslessen voor dertig euro per persoon. En voor wie de dagindeling meer flexibel is, is het TCT Daluren abonnementen een interessante optie: onbeperkt fitness tussen 11.00 uur en 16.00 uur op doordeweekse dagen voor 27,95 euro per vier weken.

Voedingspatroon

Het draait bij de Wierdense sportschool niet alleen om fit worden en fit blijven, maar ook om het verbeteren van de conditie, waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Geusendam zelf is afgestudeerd fysiotherapeut en voetbalcoach. Hij heeft ervaring opgebouwd in de wereld van de topsport (de FC Twente/Heracles Academie) en met die kennis op zak gaat hij nu in Wierden aan de slag. “Als je bij TCT Wierden gaat sporten, maak ik aan de hand van je eigen wensen een plan, zodat je vervolgens functioneel gaat trainen én je voedingspatroon daarbij in de gaten houdt. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van het brede aanbod van Les Mills, een succesvolle formule om meerdere doelen te bereiken. Je kunt namelijk nog zo hard trainen, maar als je maaltijden en tussendoortjes al dat werk tenietdoen, bereik je nog niets. Dan val je wellicht nog harder terug wanneer je weer stopt.”

Dat patroon zie je vaak bij reguliere sportscholen. “Bij TCT Wierden zetten we in op een verantwoorde training, ook als je wilt afvallen.” Datzelfde geldt ook voor het op peil houden van de algehele gesteldheid voor ouderen. “Bij senioren zetten we in op het functioneel trainen. Dat betekent onder meer het behoud van spiermassa en dergelijke, immers alles neemt af op hogere leeftijd. Bovendien trainen we door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en niet zozeer zware gewichten op apparatuur.”

Geusendam ziet veel in toepassing van groepslessen. Dat maakt het niet alleen financieel aantrekkelijker, in groepsverband heb je ook een stok achter de deur om door te gaan. “Voor de trainingen hebben we een bevlogen en hecht team. Ze werken hier al jaren. Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen. Daarom hebben we ook koffietafels, waar je rustig even wat kunt drinken! Het sociale aspect is net zo min belangrijk.”

Los van de persoonlijke abonnementen is het voor bedrijven ook mogelijk om abonnementen voor personeelsleden af te sluiten. “En dan is het niet eens zozeer een uurtje verplichte bedrijfsfitness”, duidt Geusendam. “Maar denk meer aan het werken aan een teamdoel of het algeheel fitter voelen op de werkvloer. Door bijvoorbeeld halverwege de dag even te sporten, ben je het tweede deel van de dag een stuk actiever. Dankzij hernieuwde energie stijgt de productiviteit. Daar komt bij dat je elkaar ook even in een andere setting ziet dan alleen op de werkvloer. Dat zorgt echt voor meer dynamiek en een hechter team.”

Speedsoccer en float

Het is voor teams, groepen of sportverenigingen ook mogelijk om gebruik te maken van het indoor speedsoccerveld, dat eveneens een metamorfose heeft ondergaan. Zo is onder meer stadionverlichting aangebracht en waan je je in een soort arena. “We gaan ook de bedrijvencompetitie weer nieuw leven inblazen en clubs uit de regio kunnen hier in de winterperiode bijvoorbeeld hun trainingen voortzetten.”

TCT wil inzetten op nieuwe ontwikkelingen. Zo is er onder andere een float aangeschaft. Dit is een afsloten ruimte waarin tot rust kunt komen, doordat je op het water drijft. In het water zitten diverse mineralen, zoals magnesiumsulfaat. Dit wordt via de huid door het lichaam opgenomen en komt het welzijn ten goede. “De float is vanaf april te boeken, je huurt de ruimte voor een uur. Dan kun je tot rust komen, je wordt afgesloten van alle dagelijkse prikkels”, laat Geusendam weten. Later dit jaar worden er ook nog twee ruimtes ingericht, waar hij zelfs als sportfysiotherapeut behandelingen kan geven, ook op basis van declarabele zorg.

Nieuwsgierig geworden naar het vernieuwde sportcentrum? Neem vrijblijvend een kijkje aan de Vijverweg 4 in Wierden of check alvast www.tctwierden.nl voor alle mogelijkheden en abonnementen.

Afbeelding
Bert Geusendam.
Afbeelding