Het team van Restaurant de Tolplas, waar gasten kunnen aanschuiven voor het weekbladmenu of voor à la carte.
Het team van Restaurant de Tolplas, waar gasten kunnen aanschuiven voor het weekbladmenu of voor à la carte. Bianca Hellemons

Weekbladmenu bij Restaurant de Tolplas‘Waar genieten nog heel gewoon is’

Zakelijk

HOGE HEXEL – Midden in de natuur, aan de rand van het water, staat Restaurant de Tolplas. Zeven dagen per week kan men hier genieten van een heerlijke lunch, uitgebreid diner of een gezellig feestje. Eigenaren Winy en Jeffery Spoor staan samen met hun team garant voor ouderwetse Twentse gastvrijheid.

De naam de Tolplas doet menigeen denken aan het gelijknamige recreatiepark. Het terrein biedt echter meer dan dat. Met een prachtig uitzicht over het water is Restaurant de Tolplas de ideale locatie voor een hapje, drankje, lunch, diner of een feest. Sinds vier jaar is het pand in handen van Winy en Jeffery Spoor. “Toen we de kans kregen, hebben we Restaurant de Tolplas overgenomen.”

Na een flinke opknapbeurt en alle coronaperikelen hebben de gasten al kunnen genieten van een zonnig en vol terras en van meerdere feesten en partijen. “Door alle voorgaande maatregelen wordt 2023 het eerste échte jaar voor ons. Een beetje spannend maar we hebben er allemaal enorm veel zin in. We willen gasten laten kennismaken met onze Twentse gastvrijheid en de vele mogelijkheden die onze kaart en onze locatie biedt.” Want zowel voor een lunch, diner, feest of partij is men zeven dagen per week welkom bij Restaurant de Tolplas. “De kinderen kunnen heerlijk binnen spelen in de speelhoek of buiten in het grote speelfort, terwijl u lekker zit te relaxen op het terras of in de koudere maanden zit te genieten bij een knapperend haardvuur.”

De uitgebreide kaart met een Franse inslag biedt voor ieder wat wils. Van huisgemaakt appelgebak en hazelino gebak, diverse soepen en belegde broodjes, rundercarpaccio van Hollands natuurvlees tot aan oesterzwammen in bierbeslag. Zelfs wijngaardslakken uit de Bourgogne staan er op de kaart. Naast een ruime keuze van de kaart is er een Menu du Chef en het Weekbladmenu. Ook zijn high tea, high wine en high beer mogelijk, net als buffetten voor partijen en gezelschappen. Dat in combinatie met een uitgebreide wijnkaart. Bijna niets is onmogelijk bij Restaurant de Tolplas. “Met eventuele allergieën wordt uiteraard ook rekening gehouden. Bij een verjaardag of jubileum doen we graag iets extra’s voor onze gasten.”

Het Weekbladmenu, dat ze hun gasten in maart voor slechts 29,50 euro voorschotelen, zit vol bekende klassiekers. De gasten kunnen voor het voorgerecht kiezen uit carpaccio van Hollands natuurvlees of van tonijn. Voor het hoofdgerecht kan men opnieuw een keuze maken tussen vlees en vis. Dit keer staan gegrilde varkenshaas medaillons met champignons en romige champignonsaus of een matelot van vis (vispotje) op het menu. Het dessert is de goeie klassieker Dame Blanche. Bij voorkeur een reservatie voor dit Weekbladmenu.

Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden rondom Restaurant de Tolplas? Neem dan contact op via 0546-706868 of kijk op www.restaurantdetolplas.nl.