Daisy Kuipers, Frank Gerdzen en Frans Willemsen.
Daisy Kuipers, Frank Gerdzen en Frans Willemsen. Simon Dirks.

Frank Gerdzen is afgestudeerd accountant;toekomst CijferMeester Wierden verzekerd

Zakelijk

WIERDEN – Frank Gerdzen van het CijferMeester accountantskantoor in Wierden is met succes afgestudeerd en mag zich derhalve AA-accountant gaan noemen, zodra hij de officiële eed heeft afgelegd. Met deze mooie stap is de toekomst van het accountantskantoor van collega-accountant Frans Willemsen verzekerd. Vorige week sierde een spandoek het kantoor aan de Nijverheidsstraat. De collega’s van Frank zijn trots dat hij na een jarenlange studie het graag gewilde papiertje heeft bemachtigd. Uit handen van Daisy Kuipers kreeg Frank een bos bloemen overhandigd als waardering.

Frank voelt zich als accountant als een vis in het water. “Van kinds af aan was dit eigenlijk al een wens van me”, vertelt Frank. “Ik ben via mijn vader in dit vak gerold en werk al jaren met plezier op dit kantoor van Frans. De toekomst van dit CijferMeester kantoor in Wierden is nu zeker en kan Frans op termijn een stapje terug gaan doen.”

Hoe zakelijk de term accountant ook klinkt, Frank en zijn collega’s benadrukken dat de drempel bij CijferMeester in Wierden heel laag is. “Het contact is persoonlijk en open. Dat is ook de identiteit van ons kantoor. Frans nam Daisy jaren terug als eerste personeelslid aan. Inmiddels werken we hier met z’n achten, iedereen is even belangrijk.”

Als accountant houdt Frank zich onder andere bezig met het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van fiscale aangiften. Het werk is meer dan dat, verduidelijkt hij. “Het is een beschermd beroep, waarbij je een beroepseed aflegt. Als accountant dien je het maatschappelijk belang en bent om die reden ook gehouden aan gedrags- en beroepsregels. Ik heb zodoende een driejarige theoretische opleiding gehad en aansluitend drie jaar een praktische stage gevolgd. Op woensdag 16 november ben ik ter afsluiting van de opleiding met succes voor mijn mondelinge slotexamen geslaagd, gelukkig!”