Afbeelding

Enterse Ondernemersvereniging inactie voor minima: kerst begint nu!

Zakelijk

ENTER – Met de winter voor de deur en daarmee torenhoge energiekosten in het vooruitzicht gaat de Enterse Ondernemersvereniging (EOV) zorgen voor verwarmende dagen. “Alles wordt duurder en met de decembermaand voor de deur, zal dit voor naar schatting zo’n 125 gezinnen in Enter een maand worden die geen feest zal zijn”, aldus een woordvoerder van de EOV.

“Als Enterse samenleving hebben we allemaal wel buren, kennissen en/of familieleden waarvan we niet altijd precies weten wat de situatie is achter de voordeur. Daarom is het nu tijd om als dorp Enter ons Noaberschap te tonen. Deze tijden vragen om actie waarmee de medemens een steuntje in de rug krijgt van hen die deze steun kunnen geven.” Om deze kerst bijzonder te maken en er voor te zorgen dat heel Enter een fijne kerst heeft, houdt de EOV dit jaar geen spectaculaire decemberactie, maar neemt het wel het initiatief om inwoners van Enter die een extraatje kunnen gebruiken dit jaar eens extra te verwennen.

Onder het motto: “Kerst begint nu!”, wordt vanaf volgende week, iedere Enternaar die wat kan missen gevraagd om een donatie te doen. Dit kan door het inleveren van flessenbonnen bij de supermarkten (Albert Heijn en Coop), maar ook door een donatie te doen in de speciale donatieboxen die vanaf volgende week bij alle EOV-leden te vinden zijn. “En wil je als Enternaar liever per bank een donatie doen, dan kan dat op banknr. NL61 RABO 0163 8203 17 t.n.v. de Enterse Ondernemers Vereniging o.v.v. Kerst. Naast donaties roepen we ook bedrijven, verenigingen, scholen et cetera op om deze actie te ondersteunen. Samen staan we immers sterk!”

Met het opgehaalde geld worden bruikbare kerstpakketten samengesteld. Door slimme inkoop zal de EOV ervoor zorgen dat het goed gevulde, mooie bruikbare pakketten worden. De verspreiding bij de juiste adressen gebeurt in samenwerking met de Stichting Bowie en de diaconieën van de verschillende Enterse kerken. “Wilt u als Enternaar de naam van iemand doorgeven die een pakket verdiend, dan kunt u dit doorgeven via info@winkeleninenter.nl Vanzelfsprekend zullen deze gegevens vertrouwelijk behandeld worden.”