Erik Boertjes.
Erik Boertjes.

Nieuwe expositie in Akkerhus:kunst op pallets en digital art

Uitgaan en cultuur

YPELO – In Het Akkerhus aan de Ypeloschoolweg te Ypelo is deze maand een nieuwe expositie ingericht. Deze keer zijn het schilderingen op pallets en digitale kunstwerken. De makers van de werken, Rina Voortman-ter Steege en Erik Boertjes, zijn van oorsprong afkomstig uit Ypelo en hebben zelfs bij elkaar in de klas gezeten.

Rina schildert op houten pallets. Zo’n pallet bestaat (meestal) uit vier plankjes en is veertig bij vijftig centimeter groot. Rina maakt die pallets zelf. Regelmatig geeft ze ook workshops, waarvoor ze op haar boerderij aan de Dwarsweg speciaal een ruimte heeft ingericht.

Erik woont al enige jaren in Den Haag. Hij ontwerpt zijn voorstellingen digitaal, op de computer dus. Dit ligt ook in de lijn van zijn studies en zijn werk. Als een ontwerp naar zijn zin is, laat hij het op groot formaat printen en wordt het ingelijst.

Voor deze expositie is het Akkerhus speciaal geopend, op vrijdagmiddag op 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni 2023. Steeds van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Voor groepen is bezoek op afspraak ook mogelijk op andere tijden. Daarvoor kan contact worden opgenomen via beheerder@akkerhus.nl of 06 – 12 28 85 70.