Afbeelding

Toneelvereniging Hoge Hexel metklucht ‘Midlifecrisis en Appeltaart’

Uitgaan en cultuur

HOGE HEXEL – Toneelvereniging Hoge Hexel brengt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart de klucht ‘Midlifecrisis en Appeltaart’ op de planken.

Het verhaal speelt zich rondom het leven van Steef en Sophie (gespeeld door Theo Veltkamp en Jannette Lubbers). Ze zijn al jaren getrouwd en het is allemaal geen rozengeur en maneschijn. Door de jaren heen zijn er toch wat scheurtjes en deukjes ontstaan in hun relatie. Waar het nou precies aan ligt?

Wanneer Steef een paar dagen weg moet voor zijn werk, loopt het door een vergissing van Fien, één van de buurvrouwtjes (gespeeld oor Marian Lohuis), faliekant mis. Door de bemoeienissen van haar zus Lien (Marije Lohuis) wordt het er allemaal niet beter op. Op hun aanraden, want de scheiding zit er toch aan te komen, meldt Sophie zich aan op een datingsite. Van daaruit lopen de misverstanden en daaruit ontstane situaties totaal uit de hand.

Paulus (Eric Gierveld) reageert op Sophies oproep, maar komt per ongeluk oog in oog te staan met de ontsnapte crimineel Gabbie (Henk Hammers). Dit komt hem duur te staan, want Gabbie neemt zijn identiteit over, maar waar moet hij de echte Paulus laten? Ook Henk de politieagent (Ralph Becking) wordt door Gabbie uitgeschakeld en zorgvuldig ‘weggewerkt’. Dan komt Ingrid de dochter van Steef en Sophie (Karin Grevelink) onverwachts een paar dagen eerder thuis en Anke de zus van Steef (Jennie Westerink) komt tot overmaat van ramp ook nog logeren om een oogje in het zeil houden, want dat had ze Steef beloofd.

“De repetities zijn al lang begonnen en zelf liggen we nog steeds dubbel van het lachen”, vertelt Jannette Lubbers. “We mogen eindelijk weer spelen, de laatste voorstelling was in 2019. Onze toneelvereniging is door omstandigheden dit jaar wel in een andere samenstelling. Michel de Boer heeft afscheid genomen, Han Slettenhaar, Bernice Schuttevaar en Karin Maneschijn slaan helaas een jaartje over. Maar gelukkig waren Henk Hammers, Ralph Becking, Jennie Westerink en Karin Grevelink zo aardig om ons een jaartje uit de brand te helpen. En wie weet bevalt het wel zo goed dat ze ons niet meer willen missen!”

‘Midlifecrisis en appeltaart’ is geschreven door Lisette Leenders. Op de twee avonden is Ans Blokvoort souffleuse. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt de klucht opgevoerd vanaf 20.00 uur in Kulturhus Hoge Hexel. De entree bedraagt zeven euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. Voorverkoop van kaarten bij Bernice Schuttevaar (06 – 10 15 09 44) of Karin Grevelink (06 – 37 28 98 17).