Afbeelding

Brookertoneel komt met blijspel’Bende van vier maal zeventig’

Uitgaan en cultuur

BORNERBROEK – Het Brookertoneel staat al vele jaren garant voor een avond met waarop de toeschouwers kunnen rekenen op echt veel  lachen. Deze keer speelt het gezelschap een toneelstuk in drie bedrijven, geschreven door Rian Buunk. De titel van het stuk is ‘de Bende van vier maal zeventig’.

Het decor is geregeld door Koen Peeze. Er is een souffleuse die als het nodig is het nodige influistert. Het is een extra lange voorstelling waar van alles gebeurd en daarom beginnen de zeven spelers deze keer om 19.30 uur in plaats van 20.00 uur in het Brookshoes in Bornerbroek.

Het verhaal speelt zich af op een bejaardentehuis. Een viertal bewoners is ontevreden over alle bezuinigingen die door gevoerd worden door de regering en dan wordt er ook nog eens gekort op hun pensioen. Een van de vier komt met het voorstel om een bank te gaan overvallen. Het duurt even, maar dan gaan ook de andere drie bewoners mee in het idee.  Een van hen was vroeger inbreker en weet wel hoe je zoiets aanpakt. Het wordt niet makkelijk, want de directeur van het bejaardentehuis houdt hen nauwlettend in de gaten. De overval gaat natuurlijk niet van een leien dakje en de oudjes moeten allerlei hindernissen overwinnen. Er ontstaat een hilarische chaos, met een directeur die er helemaal gek van wordt.

De kaartverkoop is inmiddels gestart, maar er zijn nog kaarten te koop. Dagelijks na 18.00 uur zijn deze telefonisch te reserveren bij Marion Sulmann, telefoon 074 – 3841 802.  De speelavonden zijn 3 en 4 maart, 10 en 11 maart en 17 en 18 maart.