Afbeelding

Harmonie Wierden luidtnieuwe jaar muzikaal in

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – Het eerste concert van muziekvereniging Harmonie Wierden in dit jaar is een feit. Op de lessenaars lag een gevarieerd programma door het A-orkest en het A-slagwerkensamble. De nieuwjaarsborrel achteraf maakte afgelopen vrijdag het nieuwjaarsconcert compleet.

Na de openingswoorden van voorzitter Henk Robben, klonken de eerste noten door het gebouw ‘In Harmonie’. Symfonische blaasmuziek en spetterende slagwerkstukken kwamen voorbij. Gezamenlijk hebben de beide formaties een uitvoering geven van het werk Foundry. Er was ruime publieke belangstelling.

Harmonie Wierden heeft in 2023 veel op de agenda staan. Te beginnen met de Indoor Percussie wedstrijden van het A-slagwerk. Deze competitie is uniek in Europa. Een combinatie van muziek, dans en theatrale elementen wordt in competitieverband beoordeeld terwijl deelnemers een show van ongeveer zes minuten uitvoeren. Dit zogeheten ‘Indoor Percussion’ is uit Amerika overgewaaid en wint ook in Nederland aan populariteit.

Op 18 februari zullen zij de drumline van Muziekvereniging Advendo Nijverdal voor het eerst ondersteunen als front-ensamble. De voorbereidingen zijn al in volle gang.