Er komt toch een kerstmarkt in Wierden: Kerst op kleumpkes.
Er komt toch een kerstmarkt in Wierden: Kerst op kleumpkes.

Vrijwilligers van Sunte Mart’ngaan kerstmarkt organiseren

Uitgaan en cultuur

WIERDEN – Er komt wél een kerstmarkt in Wierden. Nadat de serviceclubs Lions en Rotary eerder deze maand de handdoek in de ring hadden gegooid, sloeg de organisatie van Sunte Mart’n de hand aan de ploeg. Op zaterdag 17 december wordt er zodoende in samenwerking met Stichting Promotie Centrum Wierden een gezellige kerstmarkt in het hart van Wierden gehouden onder de noemer ‘Kerst op kleumpkes’.

De kerstmarkt moet de sfeer krijgen van de streekmarkt op de zaterdag van Sunte Mart’n. Niet de grootschaligheid voert te boventoon, maar vooral de gezelligheid. Op zaterdag 17 december is het Wierdense centrum tussen 14.00 uur en 20.00 uur sfeervol ingericht met kraampjes en stalletjes en warme verlichting. Natuurlijk ontbreekt een grote kerstboom niet en klinkt er kerstmuziek.

De markt biedt van alles op het gebied van kerst en winter, zodat je de decembergezelligheid in huis kunt halen. Natuurlijk zijn er ook diverse warme versnaperingen verkrijgbaar, zoals curryworst en glühwein. Zoals het er nu naar uitziet wordt de markt ingericht in de Marktstraat vanaf de Stationsstraat tot de Kerspel en vanaf de Stationsstraat de Nijverdalsestraat in. Er zijn nog kraampjes beschikbaar, voor wie kerst- en wintergerelateerde producten wil verkopen. Meer info daarover per mail via suntemartn@gmail.com.

In datzelfde weekend organiseert wandelvereniging Ambulare op de zondag haar familiekerstwandeling. Na drie jaar is het weer mogelijk om zonder gekke beperkingen in de gezonde buitenlucht een mooie wandeling te maken. Start is mogelijk tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Vertrekpunt is zoals voorheen de kantine van tennisvereniging Beukersweide op sportpark Het Lageveld. De route is zo’n vijf kilometer lang en onderweg zijn er diverse rustpunten.