Afbeelding

Enter A Nice Year keert terug:feesttent bij de Waarf in Enter

Uitgaan en cultuur

ENTER – Enter gaat het nieuwe jaar goed inluiden: Enter A Nice Year (EANY) keert na twee jaar stilte weer terug met het tentfeest bij de Enterse Waarf. Op 30 december is er de Oudejaarsborrel en op 1 januari is er in de nacht hét ultieme feest om het nieuwe jaar in te luiden. Wat in 2014 als kleinschalig idee begon groeide in Enter al meteen uit tot een evenement van formaat. Dit jaar zijn er per avond duizend kaarten beschikbaar en staat onder meer de band Broadway op de planken.

Mees ten Broeke en Wouter ten Berge, nauw betrokken bij dit grootse dorpsevenement, zijn nu al lyrisch over de aankomende editie. Twee jaar lang kon er niks, maar nu wordt meteen alles uit de kast gehaald om dat gemis weer goed te maken. Wouter is er vanaf het begin bij betrokken en denkt nog met wat weemoed terug aan die eerste keer. “Iedereen ging in die tijd ‘s nachts wel ergens heen, Rijssen of Hengelo, maar eigenlijk was niemand echt tevreden. Zo is het idee voor een eigen feest ontstaan. We zouden met de verkoop van driehonderd kaarten wel tevreden zijn, maar het ging meteen als een gek..”

Alles werd meteen zo professioneel mogelijk aangepakt, ook al was er amper budget. “We waren nog jong, nagenoeg allemaal student en eigenlijk kenden we elkaar niet eens allemaal heel erg goed. Het is een gemengd gezelschap, vriendengroepen van zowel SV Enter als Enter Vooruit; katholiek en protestant samen. Ja hoor, dat gaat prima!”, vertelt Wouter lachend en hij vervolgt: “Als ik er nu aan terugdenk, dan is het haast onvoorstelbaar wat we allemaal voor elkaar hebben gekregen. Vraag me niet hoe we het toen hebben gedaan. We schonken bijvoorbeeld die eerste editie niet vanaf de tap, maar hadden flesjes bier ingekocht. Die stonden overal in koelkasten. Gekkenwerk.”

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, is er een stichting in de benen geholpen en wordt alles tot in detail uitgewerkt en uitgezet. Dit jaar staat de in de regio bekende band Broadway op het podium en zorgen ook DJ Lars en Altijd Larstig & Rob Gas d’r Op er voor dat beide avonden niet meer stuk kunnen. Met de Oudejaarsborrel op de dertigste december (tien euro entree) richt EANY zich met name op de wat oudere dorpsgenoten: een feestavond waarbij jong en oud Enter samen komt. Het feestje op Nieuwjaarsnacht (18,50 euro entree) is voor de wat jongere generatie. Overigens zijn beiden events alleen toegankelijk voor achttien jaar en ouder! Meer info en kaarten via www.eany.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding