Afbeelding

Het Laar en de Widerode winnenWierdens schoolkorfbaltoernooi

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De leerlingen van de groepen vijf en zes van respectievelijk Het Laar en de Widerode mogen zich kampioen noemen van het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Korfbalvereniging Blauw Zwart uit Wierden ontving dit jaar veertig teams van verschillende basisscholen uit de gemeente op haar velden.

De groepen vijf en zes spelen in poules tegen elkaar. Nadat de wedstrijden op woensdag 10 mei werden gespeeld werd duidelijk op welke plaats iedereen is geëindigd in de poule. De nummers één en twee vanuit elke poule kwalificeerden zich voor de finalewedstrijden, die op donderdag 11 mei op het programma stonden.

Korfbal is een gemengde sport. Een team bestaat uit jongens en meisjes. Tijdens het toernooi worden er wedstrijden gespeeld in viertallen. Bij korfbal mag je niet lopen met de bal en is het de bedoeling om door middel van overgooien in de korf te schieten.

Bij groep vijf kroonde het Laar zich kampioen van het toernooi, gevolgd door het Galjoen en de Widerode. Bij groep zes won de Widerode de grootse beker gevolgd door de Morgenster en de Sjaloomschool. De strafworpenbokaal werd gewonnen door de Mariaschool.

Op zaterdag 20 mei en zaterdag 3 juni is er speciaal voor kinderen van vier tot en met tien jaar de mogelijkheid om mee te doen met de spelletjesochtend bij de accommodatie van Blauw Zwart op Sportpark ‘t Lageveld. De ochtend begint om 10.00 uur en duurt tot 11.00 uur.