Jelle Zwiers van Enter Vooruit.
Jelle Zwiers van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Ongelukkige 1-2 nederlaag voor Enter Vooruit tegen Nieuwleusen

Sport en vrije tijd

ENTER – Het was meer spannend dan fraai wat Enter Vooruit en de gasten van SV Nieuwleusen de nieuwsgierige bezoeker van het sportpark De Werf zaterdagmiddag voor de neus toverden. Na negentig minuten bibberen en nagelbijten trokken de gasten met een wat gelukkige 1-2 zege terug naar Nieuwleusen. Alle verhoudingen in acht genomen had Enter Vooruit een punt verdiend aan het onderonsje, maar de equipe van coach Niek Woesthuis liet eens te meer na om de weinige mogelijkheden die er waren om te toveren naar de gelijkmakende treffer.

De match kwam onder een aarzelend voorjaarszonnetje traag op gang. Aan weerszijden nauwelijks of geen kansen, al voetbalden de oranjehemden zich veelal een tik sneller uit de duels. Enter Vooruit wilde verder borduren op de dubbele zege tegen D.O.S.’37 en De Zweef in de voorbije twee weken, maar het zelfs dertien wedstrijden ongeslagen Nieuwleusen stak zaterdagmiddag een stok in de wielen. Lang leek het naar een 0-0 theestand te gaan, maar in de slotminuten voor de pauze sloegen de gasten tweemaal toe. Eerst leek een afstandsschot van Thomas Koobs in de veilige handen van doelwachter Teun Nijhof te eindigen, maar toen de ronde knikker op haar spoor door de lucht tot twee keer toe van richting veranderd werd, was de goalie geslagen. En even verderop was het Tieme Brinksma die zich door de Enterse defensie wurmde en de 0-2 ruststand op het bord zette.

In de tweede helft werden van beide kanten heel wat meer fysieke componenten in de voorstelling gestopt. Af en toe trokken de 22 acteurs zelfs ietwat te fel van leer, maar arbiter van dienst Gerben Dorrestijn hield de hele zaak behoorlijk in goede banen. De aansluitingstreffer kwam halverwege deel twee. Jesse Nijkamp, zaterdag opnieuw één van de besten aan Enterse kant, knikte het ronde projectiel na een corner langs de verbouwereerde Nieuwleusense doelman Tim Hoogenkamp: 1-2. Sein voor zwart-wit om eens deftig aan te zetten voor een fraai slotakkoord. Maar een euvel dat al het hele seizoen opgeld doet, openbaarde zich zaterdag opnieuw. Bij Enter Vooruit was er in het aanvallende compartiment te weinig gogme ofwel te weinig gewiekstheid om de toch terechte gelijkmaker op het scorebord te doen belanden. In extremis probeerde zwart en wit het nog in zwoegende stijl met veel hoge ballen die naar de zone van de waarheid werden gestuurd, maar de manschappen van Nieuwleusen-trainer Jeroen Elzinga hielden, somtijds met wat hangen en wurgen, de minimale voorsprong vast.