Frank Smit van SVZW scoorde het enige doelpunt.
Frank Smit van SVZW scoorde het enige doelpunt. Henk Steen.

SVZW scoort 1-0 tegenASV: krap maar verdiend

Sport en vrije tijd

WIERDEN – De ervaren scheidsrechter Jan de Vries floot zaterdagmiddag de partij tussen SVZW en ASV Dronten. De nummer zes en drie op de ranglijst, met een verschil van drie punten in het voordeel van de Drontenaren. Trainer Joram Hendriks van SVZW had noodgedwongen nogal wat wijzigingen in zijn team aangebracht.

Halverwege het eerste bedrijf was de conclusie dat de thuisploeg weliswaar sterker was maar dat nog niet omzette in doelpunten. ASVD kreeg haar eerste corner in de 34e minuut en haar eerste grote kans in de 45e minuut, maar het schot van afstand bleek een afzwaaier. Een minuut later was het aan de andere kant toch nog bijna raak toen Jasper Groothuis zijn schot op de lat zag uiteenspatten, pure pech. Ruststand daarom 0-0.

Dronten trainer Patrick Posthuma had in de rust Kelson Raven vervangen door Pim Breukelman, geen wijzigingen bij SVZW. In de 52e minuut was het dan eindelijk raak: Frank Smit prikte binnen en na enig gesoebat over al dan niet buitenspel werd de goal terecht toegekend en dus 1-0.

ASV Dronten gaf niet op, geloofden er nog in getuige het afstandsschot in de 66e minuut waarop SVZW-doelman Julian Bakker alert reageerde. Meteen daarna driedubbele wissel bij ASVD: Kevin van der Vlag, Jodi de Boer en Niek Telgen werden vervangen door Mark Veldman, Rihairo Meulens en Maikel Bosch. In de 72e minuut de kans om de wedstrijd in het slot te gooien: Frank Smit knalde de puike voorzet van Bas Dreierink over in plaats van in het Drontense doel. Vlak daarop de eerste gele kaart in deze wedstrijd, aanvoerder Yordi Schols van ASVD was de klos.

In de 75e minuut bewees SVZW goalie Julian Bakker zijn waarde nog maar eens door tot twee keer toe te voorkomen dat de gelijkmaker viel, daar ontsnapte SVZW. In de daaropvolgende minuten werd er gewisseld bij de thuisploeg, Jesper Middelkamp eraf, Tom ter Hogt erin en bij ASVD werd Laurens Brouwer vervangen door Yanick Leichtenberg. Voor Joel Steenbergen betekende de wissel met Jasper Groothuis zijn competitiedebuut in het eerste van SVZW.

In de 85e minuut een superactie van doelman Alex Bindenga van ASVD door redding te brengen op het gevaarlijke schot van Yessin Maskoul. Hij werd in de negentigste minuut nog werd vervangen door Thijs Koopman. Als toetje op de taart en als bewijs hoe spannend die slotfase nog was schoot ASVD invaller Rihairo Meulens in blessuretijd nog op de lat, over billenknijpen gesproken. Het verlossende eindsignaal kwam er dan toch en werd de eindstand bepaald op 1-0 voor de thuisploeg, krap aan maar wel verdiend.