Effekt'74 team 6.
Effekt'74 team 6.

Kampioensbal najaarscompetitiebij tafeltennisvereniging Effekt’74

Sport en vrije tijd

WIERDEN – Bij tafeltennisvereniging Effekt’74 is afgelopen week door de meeste teams de tiende en laatste ronde van de najaarscompetitie gespeeld. Voor een aantal teams stond er nog veel op het spel. Teams 1, 2 en 4 speelden nog om handhaving in hun klasse. Teams 6, 7 en 9 konden nog kampioen worden, toevallig allemaal in een thuiswedstrijd.

Het slechte nieuws was dat teams 1 en 2 de degradatie niet wisten te voorkomen, ondanks enkele mooie overwinningen. Zo boekte Ramon Henning twee overwinningen (en verloor hij een partij nipt in vijf games), waarbij de wedstrijd tegen Wiljon Meints van DOTO wel het hoogtepunt van de middag was. Team 2 redde het net niet tegen mede-degradatiekandidaat Zwolle. Waar 5-5 voldoende zou zijn geweest voor voorlopige handhaving in de hoofdklasse, werd het een 6-4 nederlaag. Team 4 wist zich wel te handhaven door een mooie 6-4 overwinning op Dinkelland, mede door drie winstpartijen van Rene Kamp.

Beter nieuws was er van de teams die speelden om het kampioenschap in hun poules. Team 6 moest tegen SHOT uit Deventer twee punten meer halen dan concurrent Heino in hun wedstrijd tegen Blauw Wit. Omdat op beide velden een app werd bijgehouden met de tussenstanden, was het na vijf winstpartijen duidelijk dat team 6 zich kampioen mocht noemen! Een felicitatie voor de spelers van team 6: Dinette van der Weit, Patrick Tolsma, Zarin Melko en Hans van Burken.

Team 7 had het op papier gemakkelijker en moest zes punten scoren tegen laagvlieger Vitesse uit Hengelo. De eerste vijf punten kwamen gemakkelijk, maar daarna stokte het en sleepte Vitesse een punt binnen. Uiteindelijk werd de wedstrijd toch gemakkelijk gewonnen en konden Richard Tjipjes, Dylan Vellheuer, Freddy Holle en Erwin Meijers de felicitaties van het talrijke publiek in ontvangst nemen.

De lastigste opgave was er voor Team 9. Omdat concurrent Blauw Wit uit Almelo eerder in de week met 6-4 had gewonnen, moest het team maar liefst acht punten scoren tegen Twekkelerveld. Na een verliespartij in de derde wedstrijd stond de druk er volop op. Er werden veel spannende wedstrijden gespeeld, die allemaal de goede kant opvielen. In de negende partij kon het kampioenschap worden binnengehaald. Lisanne te Wierik moest het opnemen tegen Ronald Brinkman. Nadat Lisanne de eerste twee games had gewonnen, lag het kampioenschap voor het grijpen. Ronald dacht daar echter anders over en hij won de volgende twee games, zodat de vijfde game de doorslag zou kunnen geven. Na een gelijk opgaande strijd in het begin van die game, was het uiteindelijk Lisanne die het kampioenschapspunt wist te scoren en konden Lisanne, Frank Leijzer, Robert van Leussen en Roelie Woolderink worden gefeliciteerd met dit mooie en verdiende resultaat.

Bij de jeugd was er een mooie overwinning van het tweede team: 4-1 tegen De Brug uit Apeldoorn. Rianne Arends en Lewis Otter haalden de punten binnen. Komende week speelt alleen jeugd 1 nog een competitiewedstrijd bij Trias in Twello.

Alle uitslagen:

Effekt’74 1 – DOTO 1: 3-7

Zwolle 2 - Effekt’74 2: 6-4

De Trefhoek 1 - Effekt’74 3: 6-4

Dinkelland 1 - Effekt’74 4: 4-6

Effekt’74 5 – TRIAS 5: 3-7

Effekt’74 6 – SHOT’78 3: 6-4

Effekt’74 7 – Vitesse’35 3: 8-2

ENTAC 6 - Effekt’74 8: 5-5

Effekt’74 9 – Twekkelerveld 5: 8-2

Effekt’74 10 – ISV 1: 9-1

Jeugd:

Effekt’74 1 – Rijssen 2: 0-10

Effekt’74 2 – De Brug 4: 4-1

Effekt'74 team 8.
Effekt'74 team 7.