Jesse Nijkamp van Enter Vooruit.
Jesse Nijkamp van Enter Vooruit. Henk Pluimers.

Enter Vooruit laat puntenvallen tegen De Zweef: 0-2

Sport en vrije tijd

ENTER – De schotloosheid van de hoofdmacht van Enter Vooruit begint in het klompendorp zo langzamerhand een hoofdpijndossier te worden. Zaterdagmiddag voetbalden de zwart-witten al weinig mogelijkheden bij elkaar, maar de doelrijpe kansen die er toch waren werden allemaal naar de gallemiezen geknald. Tegenstrever De Zweef creëerde in Enter nóg minder, maar schoot de twee mogelijkheden die er waren beide tegen de touwen: 0-2.

Voor de pauze kwamen de blauwhemden uit Nijverdal zo goed als helemaal niet in de buurt van de kooi van de Enterse doelwachter Teun Nijhof. Na rust waren de Nijverdallers echter dodelijk effectief en mikten de twee kansen die uitgespeeld werden accuraat binnen. Coach Niek Woesthuis van Enter Vooruit moet in het openingskwartier met een stille duisternis in zijn ooghoeken vanaf de bank aanschouwd hebben dat z’n manschappen in die fase de winst al lieten liggen. Twee knallende kopstoten van respectievelijk Jesse Swiers en Peter Pluimers hadden moeten hangen, maar werden allebei verkwanseld.

Na rust bouwde Enter Vooruit aan een optisch veldoverwicht, maar moest al in de tweede minuut na de hervatting achter de feiten aanlopen. Op links metselde de equipe van Zweef-coach Niels Kolkman een aanval in elkaar en de voorzet vanaf die kant werd aan de andere zijde pontificaal binnen gepeerd door Nick Spoolder: 0-1.

Daarna nam Enter Vooruit het initiatief wederom in handen, maar aanvallend was en bleef het Enterse voetbal van een ongekende poverheid. Zo gauw de lijnen van ‘de zestien’ opdoemden, leek het of elke speler met een zwart-wit tenue om de schouders de weg naar doelpunten-victorie was kwijtgeraakt. Aanvallen of pogingen daartoe genoeg, kansen waren er op het sportpark De Werf niet of nauwelijks te ontdekken en geen kansen betekent normaliter ook geen doelpunten. In de slotminuten liet invaller Lars Spijkerman zien hoe zoiets wél moet. Op rechts ging de Nijverdaller er van tussen en schoof de knikker langs Nijhof in het doel. Enterse protesten bij die beslissende treffer leken gerechtvaardigd, omdat laatste man Jesse Nijkamp bij die uitbraak van de sokken werd gelopen, maar de overigens goed fluitende referee André Willems uit Zuidwolde zag dat allemaal anders en gaf genade aan het doelpunt: 0-2.